In de Vitrines bij de collegezalen 4 en 5 van locatie AMC is van 10 juli t/m 10 september werk te zien van acht AMC’ers: Jolien Glaudemans, Rita Sprengers, Resul Karabulut, Shreyas de Jong, Lotte Kleinendorst, Jasmin Ersoz, Marianne Schurink en Roosje Verschoor.
Het is de tweede keer dat AMC’ers de kans krijgen om hun eigen kunst tentoon te stellen in de Vitrines. De acht kunstenaars zijn zorgvuldig geselecteerd door een jury. Bij de selectie vormde originaliteit een belangrijk criterium. Verder telde vakmanschap zwaar mee, maar ook 'eigenheid'. Organisator Edith Overzet: "Bovendien wilden we in de Vitrines een gevarieerd aanbod aan kunstdisciplines laten zien. Niet alléén maar schilderwerk of alléén maar keramiek. Een van de exposanten laat bijvoorbeeld gedichten zien. Een heel andere tak van kunst die we nog niet eerder hebben getoond."
Alle lagen
Overzet en haar collega’s zijn erg tevreden met het resultaat van de expositie. "Vooral het enthousiasme en de professionaliteit van de medewerkers vinden we geweldig. We hebben echt werk uit alle lagen van het AMC ingestuurd gekregen."
Solo-expositie
Excellent werk blijft zeker niet onopgemerkt. Overzet: "Het werk van Sujata Majumdar viel vorige keer zo op dat we haar een solo-expositie hebben aangeboden." Majumdars werk is van 10 juli t/m 10 september te zien in de Brummelkamp Galerie.
Een selectie uit de expositie
Resul Karabulut, baliemedewerker bij het Verloscentrum, stel een serie sieraden ten toon. “Rond mijn tiende ben ik begonnen met kralen rijgen. Later ben ik een Goudsmits-opleiding gaan volgen en dit doe ik nog steeds in mijn vrije tijd. Ook maak ik sieraden van kralen en touw.”
Marianne Schurink, analist Medische Microbiologie-Virologie, maakt verschillende dingen van keramiek en papier papier. “De kleine insectjes heb ik gemaakt van papier (met stokjes, nietjes en/of ijzerdraad). De beelden die ik laat zien bij de expositie zijn van keramiek (gebakken klei) en geverfd.”
Jasmin Ersoz is researchanalist op de afdeling CEMM. Ze exposeert een serie van 6 gedichten. “De gedichten staan voor mijn filosofie van het leven, een weerspiegeling van mijn ziel. Verschillende thema’s komen hierbij aan bod, van liefde tot verdriet. Met woorden probeer ik te inspireren om gevoel in beeld te brengen, door woorden tot gedicht te creëren, waarbij vraag en antwoord hand in hand komen te staan.”
Roosje Verschoor, managementassistent bij Stichting Zorgevalauatie, stuurde maar liefst 3 verschillende projecten in. Een daarvan is de fotoserie Deh Watta Kissi Mi. “De foto’s laten de schoonheid van Tupperware zien in de omgeving van Botopasi (Midden-Suriname). Zo wilde ik het romantische beeld dat we in het Westen hebben van ‘leven in de natuur’ blootleggen.”
Rita Sprengers, onderzoeksverpleegkundige Neurologie/Neurochirurgie, volgt sinds een jaar lessen de cursus ‘Portret boetseren - naar levend model’ van kunstenaar Bart Holt. “De menselijke gedaante, in al zijn uniciteit, waarbij ik met name graag vorm wil geven aan het gezicht - dat wat het eerste in het contact ‘gezien’ wordt - spreekt het meest tot mijn verbeelding. Hoe subjectief die beleving ook is.”
Shreyas de Jong werkt op het endocrinologisch lab. Ze stuurde een serie litho’s en acrylverfschilderijen in waar ze zelf erg aan gehecht is.
Lotte Kleinendorst werkt als arts-onderzoeker op de afdeling Klinische Genetica en ik haar vrije tijd schildert ze. “Mijn opa en oma woonden op Schiermonnikoog, waardoor ik het strand daar zowel in de volle zomer als op grauwe winterdagen zag. In de winter is het eiland licht en donkergrijs tegelijk. Beelden van lege badhotels, aangespoeld hout, en de achterblijfsels van een strandtent zijn te zien in dit werk.”
Jolien Glaudemans, huisarts en PhD-student, raakte geïnspireerd door de mooie kant van zwerfafval. Het verrast en verwondert haar vaak. “Daarom wil ik AMC’ers deze mooie kant van afval, dat we meestal als lelijk en ongewenst zien, laten zien.”