EKZ/Kindergeneeskunde

www.jadokterneedokter.nl
Website waarop precies uitgelegd wordt in welke mate je mag meebeslissen over je eigen behandeling en in hoeverre er rekening moet worden gehouden met jouw mening.

www.simonodil.com/
Website met veel tekeningen en kleur voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Er kunnen vragen worden gesteld, spelletjes worden gespeeld en er worden boeken besproken.

www.brusjes.nl/
Website voor broertjes en zusje van kinderen met een ziekte of handicap. Je vindt er onder andere verhalen van andere broertjes en zusjes en boeken over kinderen met een ziekte of handicap.

www.sterrewereld.nl
De Sterrewereld is een ontmoetingsplaats op internet die speciaal gemaakt is voor kinderen en jongeren van 5 tot 19 jaar die chronisch of langdurig ziek zijn. In de Sterrewereld kom je namelijk heel makkelijk in contact met nieuwe mensen. Je kunt met ze chatten, mailen en gamen en nog veel meer. Op de website staat hoe je je kan aanmelden.

www.artsenvoorkinderen.nl
Op deze website wordt verteld over boeken en dvd's die gaan over allerlei chronische ziekten zoals diabetes, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn. Down's syndroom, anusatresie en de ziekte van Hirschsprung.

www.groeistichting.nl
Website met leuke weetjes over de groei. Je ziet hier hoe je uit kunt rekenen hoe lang je ongeveer kunt worden.

www.bogi.nl
Op deze website lees je alles over erfelijkheid. Ook krijg je hulp bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt.

www.internethaven.nl
Op deze website vinden jonge (ex) kankerpatiƫnten adviezen om problemen in hun leven als gevolg van de ziekte te voorkomen. Ook kun je hier je eigen verhaal kwijt en kun je contact krijgen met lotgenoten via mailgroepen.

www.educatievevoorzieningamsterdam.nl
Op deze website lees je meer over de educatieve voorzieningen in het ziekenhuis.

Contact

Lees meer over de patientenzorg


Afspraken polikliniek:
020 - 566 8000

PR-bureau EKZ:
020-5662131
emma@amc.nl

Adres:
EKZ/AMC
Meibergdreef 9
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam