EKZ/Kindergeneeskunde

Herhalingscursus Kindergeneeskunde 2017 "Tussen lust en last"

Deze driedaagse cursus van 13 t/m 15 september 2017 (woensdag, donderdag en vrijdag) wordt wederom in Grand Hotel Opduin op Texel gehouden.

De cursus richt zich op niet traditionele, maar wel veel voorkomende of ingrijpende onderwerpen in de spreekkamer van elke kinderarts. Onderwerpen die aan bod komen zijn drugs en extreme diëten, gestoorde psychomotore ontwikkeling, maar ook wordt een strafzaak van alle kanten belicht. Tot slot komt de ontwikkeling van het gebit volledig aan bod.

Bekijk hier de cursusfolder. De inschrijving is gesloten, want de cursus is vol!

Cornelia de Lange cyclus

Sinds 2017 organiseren de afdeling Kindergeneeskunde VUmc en het Emma Kinderziekenhuis AMC gezamenlijk de kinderartsennascholing onder de naam ‘Cornelia de Lange cyclus’. Cornelia de Lange was de eerste vrouwelijke hoogleraar kindergeneeskunde. Zij richtte in het Emma Kinderziekenhuis de eerste zuigelingenafdeling van ons land op.

Door onze kennis en krachten te bundelen denken we een goede positie in het grote aanbod van nascholing op het gebied van kindergeneeskunde te kunnen innemen.

In de oneven jaren zal de nascholing op Texel plaatsvinden, in de even jaren in Amsterdam.
De cursus op Texel duurt drie dagen (wo-vr) en bestaat uit voornamelijk interactieve workshops met academische verdieping; de nascholing in Amsterdam beslaat twee dagen en een avond (do-vr) en zal een klinisch en toegepast karakter hebben, met ruimte voor aan de pediatrie gelieerde specialismen. Beide cursussen zullen per twee jaar hetzelfde thema hebben en aanvullend op elkaar zijn.

De overige kindergeneeskundige nascholingen en refereeravonden gedurende het jaar van VUmc en AMC zullen ook onder de Cornelia de Lange cyclus gaan vallen.

Prof. dr. Hans van Goudoever
hoofd Emma Kinderziekenhuis AMC en hoofd afdeling Kindergeneeskunde VUmc

Contact: Emma Kinderziekenhuis AMC, tel. 020 5662131, emma@amc.nl


Inschrijven


Contact

Adres
EKZ/AMC
Meibergdreef 9
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Telefoonnummer:
020 - 566 2131

E-mail:

emma@amc.nl