Onderwijs Klinische Anatomie

Demonstraties op de snijzalen
Naast onderwijsbijdragen worden er voor (para)medische studenten en professionals snijzaal-demonstraties van de menselijke anatomie verzorgd. Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier.

Gebruik van humaan materiaal
Voor het gebruik van humaan materiaal voor trainingen, cursussen of wetenschappelijk onderzoek, kunt u contact opnemen met de onderwijscoördinator van de sectie Klinische Anatomie: mevr. Dr. P.E.M.H. Habets p.e.habets@amc.uva.nl

Aangeboren hartafwijkingen
In samenwerking met de afdelingen Perinatologie en Kindercardiologie van het AMC en de Stichting Prenatale Screening Amsterdam en Omstreken (SPSAO) verzorgt de sectie Klinische Anatomie hands-on practica over aangeboren hartafwijkingen voor echoscopisten (verloskundigen en gynaecologen). Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier.

Zomercursus Fysische Antropologie
In samenwerking met het Amsterdams Archeologisch Centrum en Barge’s Anthropologica organiseert de sectie Klinische Anatomie jaarlijks de Zomercursus “Inleiding in de Fysische Antropologie”. Meer informatie over dit onderwerp en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier.