Klinische Epidemiologie in de Kindergeneeskunde

Klinische Epidemiologie in de Kindergeneeskunde (KEK) is een expertisecentrum waarin kinderartsen en epidemiologen van het Emma Kinderziekenhuis AMC (EKZ) hun methodologische kennis en ervaring bundelen. KEK is eind 2002 opgericht en heeft tot taak om goed klinisch wetenschappelijk onderzoek binnen de kindergeneeskunde te stimuleren. Hoofdtaken van KEK zijn onderwijs, onderzoek, methodologische consulten en het opstellen van internationale wetenschappelijke en ethische richtlijnen, waardoor de kwaliteit en veiligheid van klinisch onderzoek bij kinderen gewaarborgd wordt (Star Child Health).

Star Child Health
Om ervoor te zorgen dat onderzoek bij kinderen zo goed mogelijk wordt opgezet en zo efficiƫnt mogelijk wordt uitgevoerd, heeft KEK Star Child Health www.starchildhealth.org opgezet.

Star Child Health is een initiatief van een wereldwijde groep methodologen, kinderartsen en beleidsmakers die kwalitatief hoogwaardig en veilig klinisch onderzoek bij kinderen willen bevorderen door het maken van standaarden voor de opzet, de uitvoering en de rapportage van onderzoek bij kinderen. Deze Star Child Health standaarden dienen als richtlijnen voor iedereen die klinisch onderzoek doet bij kinderen.

Contact

Adres
KEK / EKZ AMC
kamer A3-260
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Telefoonnummer
020 - 566 3299

E-mail
:
kek@amc.nl