Achter de schermen

14 december 2015
Achter de schermen bij het KNO-Skillslab

Regelmatig nemen we een kijkje achter de schermen bij een afdeling. Deze keer: het KNO-Skillslab. “KNO-artsen opereren vaak in een krap gebied waar veel belangrijke zenuwen en vaten lopen. Veel oefenen is daarom een vereiste.”


24 november 2015
Achter de schermen bij Bureau Vrijwilligerswerk

Regelmatig nemen we een kijkje achter de schermen bij een afdeling. Deze keer: Bureau Vrijwilligerswerk.


13 augustus 2015
Achter de schermen bij de patiëntenvoeding

Wekelijks nemen we een kijkje achter de schermen bij een afdeling. Deze week: de patiëntenvoeding. "Er zijn zoveel chronisch zieke kinderen die ik al vanaf hun geboorte ken. Je bouwt echt een band met ze op. En ook met hun ouders."


6 augustus 2015
Achter de schermen bij de afdeling schoonmaak

Wekelijks nemen we een kijkje achter de schermen bij een afdeling. Deze week: de afdeling schoonmaak van de operatiekamers. "Soms moeten we tijdens de operatie het bloed opruimen, want de chirurgen mogen natuurlijk niet het risico lopen uit te glijden.”


30 juli 2015
Achter de schermen bij de technische bedrijfsvoering

Wekelijks nemen we een kijkje achter de schermen bij een afdeling. Deze week: de technische bedrijfsvoering. "We krijgen bijna dagelijks een brandmelding in het AMC, maar gelukkig is dat bijna altijd loos alarm. Meestal gaat het om een gecremeerd broodje."


23 juli 2015
Achter de schermen bij het Tropencentrum

Wekelijks nemen we een kijkje achter de schermen bij een afdeling. Deze week: het Tropencentrum. "Vorige week belde een drie maanden zwangere vrouw vanuit India in paniek op. Ze kwam mensen met malaria tegen tijdens haar vakantie en besefte zich dat zij dit ook kon krijgen."


Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2929

E-mailadres:
pers