Nieuwsoverzicht

 • Darmpoliepen met zaagtandvorm lastig op te sporen

  26 januari 2017: Darmpoliepen met zaagtandvorm lastig op te sporen Het bevolkingsonderzoek naar darmkanker mist het overgrote deel van zaagtandvormige poliepen, belangrijke voorlopers van darmkanker. Dit blijkt uit onderzoek van het AMC in Amsterdam. 15 tot 30 procent van alle darmkankers ontstaan uit deze poliepen met een zaagtandvorm en niet uit de rode bolle poliepen die wel door het bevolkingsonderzoek worden opgespoord.

  Lees meer
 • Ferry Staverman

  23 januari 2017: Tot 17 maart exposeert Ferry Staverman objecten in de Vitrines bij de collegezalen 4 en 5. Waarmee zullen we het ogenschijnlijke monnikenwerk van Ferry Staverman vergelijken? De associatie met uitgevouwen kerstklokken, hoe oneerbiedig ook, is te makkelijk.

  Lees meer
 • AMC krijgt bijzondere begraafplaats voor onderzoek

  17 januari 2017: AMC krijgt bijzondere begraafplaats voor onderzoek Het AMC heeft een vergunning gekregen om lichamen die ter beschikking zijn gesteld aan de wetenschap, te begraven op een kleine begraafplaats op het eigen terrein. Het doel is om wetenschappelijk onderzoek te doen naar het ontbinden van lichamen. Behalve puur wetenschappelijk is deze begraafplaats van belang voor forensisch onderzoekers en bij het oplossen van ernstige misdrijven.

  Lees meer

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2929

E-mailadres:
pers
Filter op:
Datum: