De Amsterdamse School 2018 'Trauma in de levensloop: impact en behandeling'

Datum: 9 februari 2018
Type: Congressen en symposia

Dit symposium is bedoeld voor psychiaters, kinder- en jeugdpsychiaters, neurologen, gedragswetenschappers, verpleegkundigen en anderen die bij de zorg voor mensen met psychische stoornissen betrokken zijn.

Op vrijdag 9 februari 2018 organiseert de Psychiatrie, voor het 10e achtereenvolgende jaar het symposium De Amsterdamse School.

Titel 'Trauma in de levensloop: impact en behandeling'

Iedereen maakt in zijn leven wel ingrijpende en stressvolle gebeurtenissen mee. De meesten komen deze gebeurtenissen te boven en sommigen komen er zelfs sterker uit. Bij anderen leidt het tot de ontwikkeling van psychische problemen, waarbij het belangrijk is zicht te krijgen op risico- en beschermende factoren. Psychische problemen verhogen ook de kans op het meemaken van traumatische gebeurtenissen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat er effectieve traumabehandelingen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Tijdens dit symposium zullen verschillende vooraanstaande clinici en onderzoekers ingaan op de impact van trauma en de behandeling ervan, waarbij het levensloopperspectief centraal staat.

Voor het programma klik hier
Voor online registratie klik hier

Voor meer informatie www.amc.nl/amsterdamseschool

Accreditatie
Voor dit symposium wordt accreditatie aangevraagd bij:
• Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)
• Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) 
• Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en psychotherapeuten (FGzPt)
• Vereniging EDMR Nederland (VEN)