Post-initiële master Health Informatics

Wat is health informatics?
Health informatics is een interdisciplinair werkveld met het doel om wetenschappelijke kennis ten aanzien van informatiekundige methoden te vergroten, problemen in de zorg op te lossen en beslissingen te nemen om de gezondheidszorg te verbeteren. Het belangrijkste middel hiervoor is het effectief gebruik van biomedische gegevens, informatie en kennis met behulp van ICT.

Denk hierbij aan elektronische patiëntendossiers, thuisrevalidatieprogramma’s via internet of het gebruik van beslissingsondersteuning bij het voorschrijven van medicatie. Goed informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang.

Waarom opleiden?
Veel zorgprofessionals worden betrokken bij ICT-projecten, maar komen voor grote uitdagingen te staan binnen deze rol omdat vooropleidingen geen of nauwelijks aandacht aan dit onderwerp besteden.

De master Health Informatics is geïnitieerd als een antwoord op de groeiende vraag naar deeltijd opleidingen en cursussen om zorgprofessionals te kunnen opleiden op het gebied van health informatics.


Voor wie?
Professionals in de zorg, onder wie artsen, staffunctionarissen, verpleegkundigen en paramedici, met minimaal 2 jaar werkervaring. Lees hier meer over de toelatingseisen.

Bekijk hier wat studenten over de opleiding zeggen:

Hoe?
De master kan in zijn geheel of in losse modules worden gevolgd. De modules worden aangeboden via e-learning, waardoor het mogelijk is de opleiding te combineren met een reguliere baan. Bekijk hier het gehele curriculum.

Accreditatie
De masteropleiding is sinds 2016 erkend door de NVAO als een volwaardige universitaire 'kopstudie' aan de Universiteit van Amsterdam en leidt tot de internationaal erkende titel Master of Science (MSc).

De individuele modules zijn ABAN geaccrediteerd.


Contact
Marijke Richmond
Onderwijscoördinator
healthinformatics@amc.nl

Volg HI ook op LinkedIn en Twitter