AMC variant Duale leerweg

In het AMC start in september 2014 de opleiding hbo-verpleegkunde (duaal) in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Bij deze opleiding vormen leren en werken één cyclisch geheel. Werken in het AMC betekent zorg voor patiënten met velerlei culturele achtergronden. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkcomponent. De beroepspraktijkvorming vindt plaats in het AMC. Het motto van de opleiding is "In de praktijk wat kan op school wat moet".

Inhoud van de opleiding
Het AMC en de HvA verzorgen deze duale opleiding om hbo-v-studenten al vroeg kennis te laten maken met het werken in de praktijk. Na afronding van deze opleidingsvariant ben je breed inzetbaar als verpleegkundige niveau 5 in alle zorg- en patiëntencategorieën. Je kunt theorie en praktijk goed op elkaar afstemmen en toepassen. Het voordeel hiervan is dat je al snel gewend bent met je latere werkzaamheden.

Tijdens je opleiding sta je ingeschreven als duaal student aan de HvA. Je doorloopt eerst een sollicitatieprocedure bij het AMC. Als je wordt aangenomen sluit je voor het eerste leerjaar een leerovereenkomst af met het AMC. Als je je propedeuse hebt gehaald, zet het AMC je leerovereenkomst om in een tijdelijke aanstelling voor de duur van de beroepspraktijkvorming.Je werkt dan mee in de patiëntenzorg en volgt onderwijs aan de HvA. Nadat je je opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een getuigschrift. De intentie is dat, na het met goed gevolg beëindigen van de opleiding de duaal student in dienst van het AMC zal treden. Tenzij er zwaarwichtige redenen tegen indiensttreding bestaan. Uiteraard zijn er daarna vele mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het AMC, bijvoorbeeld door een van de vervolgopleidingen te volgen.

Vervolgopleidingen:

Daarnaast zijn er ook Werkervaringstrajecten voor verpleegkundigen te volgen in het Emma Kinderziekenhuis AMC: Verpleegkunde, IC Kinderen en IC Neonatologie.

Doelgroep
Je kunt deelnemen aan de opleiding hbo-v duaal als je voldoet aan de volgende toelatingseisen:

  • Je hebt minimaal een havo of vwo-diploma, of een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding (behalve MBO-Verpleegkunde);
  • Je kunt goed motiveren waarom je deze variant wilt volgen.

Bij de selectie wordt voorkeur gegeven aan kandidaten die aantoonbare affiniteit hebben met de gezondheidszorg.


Wij bieden
Het AMC biedt jou samen met de HvA een boeiende werk- en leerplek. Je komt in dienst bij de afdeling Onderwijscentrum Zorgopleidingen van het AMC. Je krijgt een leerovereenkomst voor 36 uur per week en vanaf het tweede jaar een arbeidsovereenkomst voor 32 uur of 36 uur. Tevens ontvang je het eerste jaar tijdens de leerovereenkomst ‘zakgeld’ te weten € 450,- bruto per maand. Je ontvangt dan echter geen reiskostenvergoeding. In je tweede, derde en laatste jaar, tijdens je arbeidsovereenkomst, is deze respectievelijk € 1.169,- € 1.477,- en € 1.668,- bruto per maand. Vanaf dit leerjaar ontvang je reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Solliciteren voor een opleidingsplek

De sollicitatietermijn voor het starten van de opleiding in september 2014 is 1 februari jl. gesloten. Momenteel hebben wij al voldoende aanmeldingen ontvangen en is het niet meer mogelijk om voor deze opleiding te solliciteren.

Informatie
Voor aanvullende informatie kun je kijken op de website van de Hogeschool van Amsterdam of contact opnemen met het secretariaat Onderwijscentrum Zorgopleidingen in het AMC telefoon: (020) 566 64 59 of per e-mail: c.e.buksa@amc.uva.nl.Deel dit |