Studieverenigingen

Het AMC kent meerdere studieverenigingen. Hieronder een overzicht.

Medische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (MFAS)

Elke faculteit geneeskunde, dus ook het AMC, heeft een studievereniging. Op het AMC is dit de MFAS. Bij de MFAS kun je al je boeken kopen en kun je leuke dingen naast je studie doen. Zo kun je helpen met het organiseren van allerlei activiteiten, een buitenlandse reis, een gala en nog veel meer. Ook kun je ervoor kiezen om alleen mee te doen aan de activiteiten; van onderwijsgerelateerd tot sportief.


Daarnaast heeft de MFAS een eigen studentenbar waar je elke donderdag vrijblijvend en goedkoop een drankje kunt doen.

De MFAS is elke werkdag van 9:00 – 17:00 uur te bereiken onder nummer: 020-5664674 en via mfas@mfas.net.

MIKpunt

MIKpunt is de studievereniging voor studenten Medische Informatiekunde (MI) aan het AMC/UvA. De vereniging is opgericht in 1994 en telt op dit moment ongeveer 70 leden. Wij houden ons bezig met zowel MI-gerelateerde als sociale activiteiten.

Meer informatie is te vinden op de website van MIKpunt.

IFMSA-UvA

De International Federation of Medical Students' Association (IFMSA) is een internationale medisch studentenorganisatie die op de UvA vertegenwoordigd wordt door IFMSA-UvA. Onze leden organiseren allerlei projecten met een maatschappelijke insteek. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting over seksualiteit of orgaandonatie voor scholieren. Maar ook het Teddy Bear Hospital, de Dr. House-avonden en internationale stages en uitwisselingen worden door onze leden georganiseerd. Hierbij hebben we veel contact met de IFMSA's op de overige 7 medische medische faculteiten.

Meer informatie is te vinden op de website van IFMSA-UvA.

Medische studenten Vereniging Mozaïek

Medische studenten Vereniging Mozaïek (MVM) is opgericht met een duidelijke missie: meer aandacht voor maatschappelijke en sociale problemen binnen de gezondheidszorg. Tegenwoordig wordt een groot deel van de medische praktijk bepaald door sociale trends, politieke meningen en de wens van de patiënt. Hierbij moeten studenten een mening vormen over medisch-maatschappelijke kwesties en daarmee leren omgaan. Door verschillende projecten te organiseren probeert Mozaïek de student over dergelijke actuele kwesties te laten meedenken, hierbij hopen wij de geneeskundestudent betrokken te maken met de maatschappij. Voorbeelden zijn NK-debatteren, Studiereizen naar San Francisco en Tokyo, sportdagen, filmavonden en symposia.

Meer informatie is te vinden op de website van Medsiche Studenten Vereniging Mozaïek.