Intensive Care Kinderen

Op de Intensive Care Kinderen zijn ouders en/of verzorgers altijd welkom bij hun kind. De ouders en/of verzorgers bepalen in overleg met de verpleegkundige wanneer het overige bezoek komt. Het ontvangen van bezoek hangt af van de situatie van het kind. Belangrijk is dat de rust is gewaarborgd.

Wanneer er bezoek komt moet één van de ouders aanwezig zijn. Wanneer u ziek of verkouden bent meldt u dit aan de verpleegkundige. Op de afdeling moet u dan een mondkapje dragen.

Jonge kinderen
Broertjes en zusjes mogen op de afdeling alleen onder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. Wanneer zij in contact zijn geweest met een besmettelijke ziekte, zoals waterpokken, mogen zij niet op bezoek komen. Bij twijfel overlegt u vooraf met een verpleegkundige van de afdeling.

Overnachten
In principe is slapen bij uw kind niet mogelijk op de Intensive Care Kinderen, door gebrek aan voorzieningen. Er bestaan situaties waarbij, in overleg, uitzonderingen gemaakt kunnen worden.

Gezinsleden van zieke kinderen kunnen desgewenst overnachten in het Ronald McDonald Huis, dat naast het AMC staat. Wanneer één van beide ouders bij het kind overnacht, kan de partner in het Ronald McDonald Huis terecht. In het weekend kunnen broertjes en zusjes er eveneens overnachten.Voor andere bezoekers is het in principe niet mogelijk in het AMC te overnachten.
De Emma Infotheek helpt u desgewenst aan een overzicht van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het AMC.

Bloemen

Omdat kinderen op de Intensive Care meestal een verminderde weerstand hebben, zijn zij gevoeliger voor infecties. Daarom zijn bloemen en planten op de Intensive Care helaas niet toegestaan.