Intensive Care Unit

Op de Intensive Care volwassenen is bezoek welkom van 14:00 - 20:00 uur. De eerste of tweede contactpersoon kan in overleg met de verpleegkundige andere afspraken maken over aanwezigheid. Er mogen twee personen tegelijk op de kamer van uw familielid of bekende komen. Op de afdeling is een wachtruimte waar u eventueel kunt wachten als uw familielid of bekende al meer dan twee bezoekers heeft.

Wij vragen u zich te melden bij de gastvrouwen/heren van de IC. Tijdens bezoekuren zitten zij in het kantoor rechts naast de ingang van de afdeling. Is er niemand aanwezig dan kunt u gebruikmaken van de intercom bij de hoofdingang en aanbellen bij de unit waar u verblijft. Direct na de toegangsdeur van de IC hangt een digitale plattegrond, waarop u kan zien op welke manier u uw bekende het snelst kunnen bereiken. Bezoekers vragen wij om zich eerst bij de verpleegkundige te melden voordat zij naar de patiënt doorlopen.

Bloemen
Omdat patiënten op de Intensive Care meestal een verminderde weerstand hebben, zijn zij gevoeliger voor infecties. Daarom zijn bloemen en planten op de Intensive Care helaas niet toegestaan.

Logeren
U kunt in principe niet in het AMC overnachten. De afdeling Patiëntenvoorlichting helpt u desgewenst aan een overzicht van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het AMC.