Nucleaire Geneeskunde

Verpleegafdeling
U komt op bezoek bij een familielid of bekende die opgenomen is op de afdeling Nucleaire Geneeskunde (locatie F5-Noord). Uw familielid of bekende is opgenomen voor de toediening van een een hoge dosis jodium-131, die straling uitzendt. In verband met de straling zijn er regels aan het bezoek verbonden.

Uw familielid of bekende mag de eerste 24 uur na de toediening van de capsule jodium-131 bezoek ontvangen. Het gaat hierbij om maximaal een half uur per persoon per dag. Kinderen onder de 16 en zwangere vrouwen mogen niet op bezoek komen. Houd er rekening mee dat uw naaste zich in een afgezonderde kamer bevindt.

Logeren
U kunt in principe niet in het AMC overnachten. De afdeling Patiëntenvoorlichting helpt u desgewenst aan een overzicht van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het AMC.

Polikliniek
Komt u als bezoeker mee met een familielid of bekende voor een onderzoek op de afdeling nucleaire geneeskunde (locatie F2-Noord), dan is het mogelijk om het gehele onderzoek erbij te blijven. Mocht er een CT gemaakt worden, wordt u gevraagd even op de gang of wachtkamer te wachten.