GIOCA: expertisecentrum voor gastro-intestinale kanker


Eind oktober voert het AMC een nieuw patiëntendossier systeem in. Wilt u weten wat hier de (mogelijke) gevolgen van zijn, lees verder >>

Expertisecentrum GIOCA voor gastro-intestinaal kanker in het spijsverteringskanaal.

Vanuit heel Nederland worden mensen met kanker in de maag, slokdarm, dikke darm, endeldarm, lever, galwegen of alvleesklier doorverwezen naar het expertisecentrum Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam, GIOCA. Het GIOCA is een multidisciplinaire polikliniek waar verschillende specialismen hun krachten bundelen om topzorg te garanderen en waar de specialisten volop tijd en aandacht voor u hebben.

Snel op het juiste adres


U kunt binnen één week terecht op de polikliniek voor de GIOCA-dag. Op deze dag wordt u onderzocht en gediagnosticeerd en gaat u meestal naar huis met een duidelijke diagnose en behandelplan. Dit behandelplan bepaalt u samen met de artsen van de betrokken specialismen. De vervolgafspraken worden ook tijdens deze dag gemaakt. De behandeling start vaak al binnen drie weken.

Het expertisecentrum Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam, GIOCA, biedt topzorg op het gebied van tumoren (kanker) in het spijsverteringskanaal. Op de GIOCA polikliniek ziet u op één dag direct alle relevante specialismen zoals maag-, darm- en leverarts, chirurg, oncoloog en/of radiotherapeut.

De GIOCA-dag
Op de dag van het eerste bezoek wordt niet alleen de intake gedaan, maar eventueel ook aanvullend onderzoek. Na onderling overleg tussen de artsen en bij afgeronde diagnostiek gaat u naar huis met een behandelplan. Er zijn specifiek opgeleide GIOCA-verpleegkundigen aangesteld die het GIOCA-proces bewaken, ondersteunen en uw eerste aanspreekpunt zijn. Een gastheer of –vrouw begeleidt u, als u wilt, gedurende de dag naar de verschillende afspraken. Lees meer over de GIOCA-dag.

In expertisecentrum GIOCA wordt multidisciplinair onderzoek gedaan naar kanker in het spijsverteringskanaal.

GIOCA gastverblijf
Komt u van ver? Dan kunt u samen met uw gezelschap veilig en betaalbaar vlakbij het AMC overnachten in het gastenverblijf hotel ‘De Drecht’. Zo begint u uitgerust aan de GIOCA-dag. Meer informatie over het gastverblijf kunt u hier vinden.

Meer weten?
Hieronder vindt u onze brochure en een film waarin het GIOCA-principe stap voor stap wordt uitgelegd. Kijkt u ook bij de veelgestelde vragen.


Tot slot hebben we voor u een lijst met websites opgesteld die u informeren over specifieke onderwerpen, zoals meer informatie over gastro-intestinale kanker, patiëntenverenigingen, psychosociale steun en (hulp bij) omgaan met kanker.GIOCA: het expertisecentrum voor diagnose en behandeling van kanker in het spijsverteringskanaal.

Steun onderzoek

Lees over onze pioniers

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 4205

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur

Telefonisch spreekuur GIOCA-verpleegkundige:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur
Telefoonnummer: 020 - 566 3634

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek GIOCA
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam