Anesthesiologie bij kinderen

Uw huisarts of specialist heeft uw zoon/dochter een verwijzing gegeven voor de polikliniek Anesthesiologie van het AMC. Daar wordt besproken welke vorm van verdoving of narcose het meest geschikt is bij de afgesproken ingreep.


Wat uw kind en u bij ons kunnen verwachten

In een gesprek met een anesthesioloog of assistent wordt de gezondheidstoestand van uw kind in kaart gebracht. De arts zal u vragen stellen over:

  • de algehele gezondheid van uw kind
  • eerdere operaties
  • eventueel medicijngebruik
  • ziektes die uw kind heeft gehad
  • overgevoeligheid voor bepaalde medicijnen
  • eerdere ervaringen met anesthesie


Aanvullend onderzoek

Het kan zijn dat de anesthesioloog dan nog meer gegevens nodig heeft. In dat geval wordt aanvullend onderzoek gedaan, bijvoorbeeld bloedonderzoek, longfunctieonderzoek of hartslagonderzoek (ECG). Misschien is er een röntgenfoto nodig. Als alle gegevens bekend zijn, besluit de anesthesioloog welke vorm van anesthesie voor uw kind het beste is.


Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.
Contact

Algemeen telefoonnummer:
020 - 566 3496

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur
Woensdag van 9.00 tot 16.00 uur