Dermatologie

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Dermatologie, ook wel huidziekten genoemd. De polikliniek Dermatologie biedt onderzoek en behandeling op het gebied van diverse huidaandoeningen.

De artsen van de polikliniek behandelen onder meer acné, eczeem, moedervlekken, pigmentstoornissen, wondroos, psoriasis, allergische huidreacties, huidkanker, wratten, schimmelinfecties, blaarziekten, galbulten, lepra, diabetes en bloedvatwand ontsteking (vasculitis). Ook kunt u naar de polikliniek zijn doorverwezen voor cosmetische behandelingen, zoals het verwijderen van spataderen.

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek wordt onderzoek ingesteld naar de huidaandoening van uw kind. Zo nodig worden hiervoor extra afspraken gemaakt. Daarna krijgt u informatie over de reden van uw gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat uw vooruitzichten zijn na de behandeling.

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2530

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Dermatologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam