Poeppoli

Ongeveer drie procent van alle kinderen in Nederland heeft last van klachten die samenhangen met een verstopping, oftewel obstipatie. Bij obstipatie is er vaak sprake van moeizame, pijnlijke ontlasting. De poep kan erg hard zijn en er kan sprake zijn van ongewild ontlastingsverlies. Op de poeppoli van het Emma Kinderziekenhuis worden al meer dan 20 jaar kinderen behandeld voorobstipatie (verstopping van de darm) en ongewild ontlastingsverlies.

Bij deze problemen is er meestal geen duidelijke lichamelijke oorzaak aan te wijzen en gaan de klachten na verloop van tijd weer over, soms met behulp van gedragsadvies. Wanneer de verstopping of het ongewilde ontlastingsverlies langer dan twee maanden aanhoudt is het verstandig uw huisarts te raadplegen. De huisarts kan starten met behandeling, eventueel met laxeermiddelen.

Heeft uw kind een doorverwijzing gekregen naar de poeppoli? Dan kunt u hier meer informatie vinden over het maken van een afspraak en het bezoek aan het AMC. Voorafgaand aan dit bezoek vragen wij u een poepdagboek en een vragenlijst in te sturen.


In 2009 werd met behulp van Stichting DaDa de Poeppoli geheel in stijl ingericht, wat nog altijd bij bijna alle kinderen ontzettend positieve reacties oplevert.


Contact

Telefoonnummer:

020-566 2906

Faxnummer:

020 - 566 9018 (t.a.v. Poeppoli)

Postadres:
Poeppoli, kamer C2-312
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam