Psychosociale zorg

Psychosociale Zorg

U heeft van uw specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek van de Psychosociale Afdeling (PSA). Tijdens uw bezoek aan de polikliniek Psychosociale zorg krijgt u informatie van de arts over de reden van de verwijzing naar de PSA.

Na de verwijzing krijgt u een uitnodiging voor een gesprek over uw hulpvraag met een medewerker van de PSA, meestal een kinderpsycholoog of een maatschappelijk werker. Daarna kan na uw instemming onderzoek worden gedaan naar de ontwikkeling en/of het sociaal emotioneel functioneren van uw kind. Ook bestaat er de mogelijkheid van een gerichte begeleiding voor u of uw kind in het omgaan met klachten of problemen die samenhangen met de ziekte en/of medische behandeling. Bij de PSA kunt u terecht voor alle vragen rondom opvoeding, beleving en omgaan met de ziekte van uw kind.

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een stagiaire (psycholoog of medisch maatschappelijk werker) uw kind (mede) onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later zelfstandig te werk kunnen gaan.

Contact

Algemeen telefoonnummer:
020 - 566 56 74

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Kinderen Psychosociale zorg
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam