Radiologie

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Radiologie. Op de polikliniek Radiologie worden verschillende diagnostische onderzoeken verricht door middel van beeldvormende technieken (röntgenfoto’s, echografie, CT-scans en MRI-scans).

De wachtkamer en de onderzoekskamers hebben we veilig en kindvriendelijk ingericht om een sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig en ontspannen kan voelen. Er is speelgoed en er zijn boeken en tijdschriften om de wachttijd, die we overigens proberen kort te houden, zo aangenaam mogelijk door te komen en om afleiding te bieden tijdens een onderzoek.

Bij voorkeur en waar mogelijk gebruiken we onderzoeksmethoden die niet schadelijk of pijnlijk zijn voor kinderen. De röntgenapparatuur is erop afgestemd om de straling bij kinderen zo laag mogelijk te houden. We streven er ook naar om het team van medewerkers zo klein mogelijk te houden zodat kinderen die vaak terug moeten komen voor onderzoek, niet alleen in een vertrouwde omgeving komen maar ook vertrouwde gezichten zien. Maak kennis met één van onze kinderradiologen.

Het AMC heeft sinds juni 2010 als eerste ziekenhuis in Nederland ook een zogenaamde Kitten Scanner. Dit is een miniatuur MRI die staat opgesteld in de wachtkamer van de open MRI, waarmee uw kind spelenderwijs leert hoe de scanprocedure werkt.

Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

Contact

Algemeen telefoonnummer:
020 - 566 5765

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Kinderradiologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam