Trombose

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Trombose. Bij trombose wordt er een bloedstolsel of bloedprop gevormd in een bloedvat. Hierdoor ontstaat er een verstopping van het bloedvat. Als er een stukje losschiet van het stolsel, wordt dat in de bloedbaan versleept en loopt het vast in de longen. Dit heet een longembolie. Meer informatie over trombose kunt u vinden in deze folder.

De polikliniek Trombose is er voor onderzoek en behandeling van de bij uw kind vastgestelde trombose. Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken (beeldvorming en/of bloedonderzoek) en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook alternatieve onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling. Daarnaast bieden wij voorlichting indien er bij uw kind verhoogde risicofactoren zijn voor het (mogelijk) ontstaan van trombose.

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Sommige patiënten krijgen de vraag om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek. Dan gaat het om onderzoek naar de gevolgen van trombose of naar nieuwe behandelingsmogelijkheden. Mocht u ervoor gevraagd worden, dan krijgt u sowieso uitvoerige informatie over doel, opzet en eventuele risico’s. Natuurlijk bent u helemaal vrij om te beslissen of u wel of niet aan zo'n onderzoek meedoet. Als u liever niet deelneemt, heeft dat geen enkel gevolg voor de zorgvuldigheid waarmee we u behandelen.

Contact

Algemeen telefoonnummer:
020 - 566 8000

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Kinderen Trombose (A0-339)
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam