Emma Kinderziekenhuis

Foto: Mike Bink / OPERA Amsterdam b.v. - Copyright Emma Kinderziekenhuis AMC

Opname van uw kind in een ziekenhuis levert altijd spanningen op voor uw kind, u en het gezin. Om kinderen de beste specialistische zorg te bieden, worden jongeren tot 18 jaar opgenomen op de verpleegafdelingen van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Het Emma Kinderziekenhuis kent zeven verschillende verpleegafdelingen. De verpleegafdelingen zijn zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld. Op de IC Neonatologie liggen te vroeggeboren baby's die intensieve zorg nodig hebben. Op de afdeling Chirurgie en Zuigelingen worden baby’s verpleegd van 0 tot 12 maanden en kinderen die een chirurgische ingreep moeten ondergaan. Op de afdeling Grote Kinderen worden kinderen verpleegd van 1 tot 10 jaar. Op de afdeling Tieners worden kinderen en jongeren verpleegd van 10 tot 18 jaar. Op deze afdelingen wordt zorg geleverd aan kinderen met zeer uiteenlopende ziektebeelden van bijna alle mogelijke specialismen.

Kinderen met een oncologische aandoening worden meestal verpleegd op de afdeling Kinderoncologie. Op deze afdelingen liggen kinderen van verschillende leeftijden. Op de Intensive Care Kinderen worden kinderen opgenomen die intensieve zorg nodig hebben.

Om uw kind zo goed mogelijk te helpen met het herstel, en om u meer privacy en voorzieningen te bieden, worden alle verpleegafdelingen van het Emma verbouwd en opnieuw ingericht. De stand van zaken over deze verbouwing kunt u vinden bij de Metamorfose.

Voor psychiatrische opname kunnen kinderen terecht in de Bascule.

Plattegond Emma Kinderziekenhuis
Plattegond Emma Kinderziekenhuis