Grote kinderen

Op de afdeling

Bezoek
Als ouder bent u altijd welkom bij uw kind. Elke middag zijn ook broers, zussen en andere familieleden en kennissen welkom. Wel vragen we u op tweepersoonskamers rekening te houden met de privacy van de ander patiënt en ouders. Soms is het om medische redenen niet mogelijk dat een kind meerdere bezoekers ontvangt. Mocht dat voor uw kind gelden, dan zal de verpleging u informeren.

Bezoek van kinderen
Kinderen mogen op de afdeling alleen onder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. Kinderen die in contact zijn geweest met een besmettelijke ziekte, mogen niet op bezoek komen. Bij twijfel overlegt u vooraf met een verpleegkundige van de afdeling.

Eten
Gedurende een ziekteperiode is een verantwoorde voeding belangrijk. Als uw kind liever voeding van thuis eet, kunt u die voeding – in overleg met de verpleging – zelf meebrengen. Op de afdeling staat een koelkast om eten in te bewaren en een magnetron om maaltijden op te warmen. Voorzie uw maaltijden duidelijk van uw naam.

Kamers
Op de afdeling zijn kamers met één en twee bedden. Afhankelijk van de reden van opname komt uw kind alleen of met een ander kind op een kamer te liggen.

Speelkamer
Op de verpleegafdeling is een speelkamer, waar de kinderen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers, ouders en vrijwilligers kunnen spelen. Voor kinderen van alle leeftijden is er passend speelmaterieel aanwezig.

Multimediascherm
Elke kamer is voorzien van een multimediascherm boven het bed. Kinderen kunnen tv kijken en het scherm functioneert tegelijkertijd als computer met natuurlijk internet. Zo kunnen ze via Facebook en ander sociale media contact houden met de buitenwereld.

Klik hier voor een overzicht van de lopende kinderactiviteiten.

Contact

Afdeling:
020 - 566 5858
24 uur per dag

Opnamecoördinator:
020 - 566 9111
sein 59177
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bezoektijden:
Ouders:
24 uur per dag
Één ouder mag bij het kind slapen

Overig bezoek:
Van 14.00 tot 19.00 uur

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Grote kinderen G8 Noord
[Naam kind]
[Kamernummer]
Meibergdreef 9
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam