Intensive Care Kinderen

Op de afdeling

Afdeling
De Intensive Care Kinderen is een overzichtelijke afdeling met veel buitenlicht en een wijds uitzicht.
Bed
De Intensive Care Kinderen bestaat uit meerdere zalen en eenpersoonskamers, waarbij de behandeling zeer intensief is. Bij elk bed is de modernste apparatuur beschikbaar.

Bloemen
Omdat kinderen op de Intensive Care meestal een verminderde weerstand hebben, zijn zij gevoeliger voor infecties. Daarom zijn bloemen en planten op de Intensive Care helaas niet toegestaan.

Sanitair ouders en overig bezoek
Het toilet en de doucheruimte voor ouders en overig bezoek bevinden zich aan het einde van de afdeling, nabij de ouderlounge van de afdeling.

Ouderlounge (Ronald Mc Donald huiskamer)
Ouders die zich even willen terugtrekken kunnen terecht in de ouderlounge. Deze is aan het einde van de centrale gang tegenover de afdeling. Hier kunt u gratis koffie of thee verkrijgen en uw maaltijd nuttigen. Deze kamer is géén slaapkamer. Wij vragen u de lounge netjes achter te laten. In de keuken in de lounge kunt u de koelkast en de magnetronoven gebruiken.

Lockers ouders en overig bezoek
De muurprent in de ouderlounge is tevens een kast, waarin lockers voor ouders en hun bezoek geplaatst zijn. Hierin kunt u uw waardevolle spullen en jas bewaren.

De patiëntenkamers zijn voorzien van een locker voor ouders. De gebruiksaanwijzing hangt aan de binnenkant van de deur van de locker.

De patiëntenkamers zijn voorzien van een locker voor ouders. De gebruiksaanwijzing hangt aan de binnenkant van de deur van de locker.

Daglicht
Alle kamers zijn voorzien van daglichtlampen. Dit licht brandt overdag en helpt bij het in stand houden van het dag/nachtritme van uw kind.

Gordijnen
Voor de veiligheid van uw kind is het belangrijk dat hij/zij zichtbaar is. De gordijnen voor de deur mogen daarom maximaal half dicht, met uitzondering van zorgmomenten.

Multimedia voorziening
Iedere patiëntenkamer is voorzien van een multimediavoorziening (pc/televisie en telefoon). Deze voorziening is vooral bedoeld voor uw kind om het een moment van afleiding te bieden. Als u meer uitleg nodig heeft, kunt u dit vragen aan de verpleging. Soms is het verstandig vanuit het oogpunt van rust deze voorziening uit te zetten.

Foto’s/ film en social media
Het AMC gaat zeer zorgvuldig om met de bescherming van de rechten van de patiënt.
Wij verzoeken u om de privacy van het ziekenhuis personeel te respecteren. Daarom vragen wij u foto’s en films van personeel niet te delen in persoonlijke blogs of in andere social media.

Telefoon voor ouders
Iedere patiëntenkamer heeft een telefoon. Wij vragen u het bellen zoveel mogelijk te beperken om de rust rond uw kind te waarborgen. Dit geldt ook als uw kind in slaap gehouden wordt, want een kind hoort soms meer dan men verwacht. Om de nachtrust te bewaken is de telefoon van 21.00 uur ’s avonds tot 9.00 uur ’s morgens afgesloten.

Bellen met uw mobiele telefoon is alleen toegestaan op de centrale gang buiten de afdeling. Op de afdeling moet uw telefoon in de vliegtuigstand staan. Het AMC biedt een gratis WIFI zone aan onder de naam ‘PUBLIC’.

Contact

Afdelingsbalie:
020 - 566 2754
24 uur per dag

Bezoektijden:
Voor ouders:
24 uur per dag
Één ouder mag bij het kind slapen in overleg

Overig bezoek:
In overleg met ouder en verpleegkundige

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Intensive Care H8 Zuid
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM