Kinderchirurgie

Op de afdeling

Bezoek
Als ouder/verzorger bent u altijd welkom bij uw kind. We stellen het op prijs dat u zoveel mogelijk bij uw kind aanwezig bent. Voor één van de ouders is er een mogelijk om te blijven slapen op de kamer van uw kind.

Ook broers, zussen en andere familieleden en kennissen zijn welkom. We hebben geen vaste bezoektijden, maar hanteren als regel dat het kind voldoende aan zijn rust moet toekomen. Wanneer er bezoek komt moet één van de ouders aanwezig zijn. We vragen de bezoekers om op meerpersoonskamers rekening te houden met de privacy van andere patiënten en ouders.

Soms is het om medische redenen niet mogelijk dat een kind meerdere bezoekers ontvangt. Mocht dat voor uw kind gelden, dan zal de verpleging u informeren.

Bezoek van kinderen
Kinderen mogen op de afdeling alleen onder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. Kinderen die in contact zijn geweest met een besmettelijke ziekte, zoals waterpokken, rode hond of roodvonk, mogen niet op bezoek komen. Bij twijfel overlegt u vooraf met een verpleegkundige van de afdeling.

Eten
Gedurende een ziekteperiode is een verantwoorde voeding belangrijk. Als uw kind liever voeding van thuis eet, kunt u die voeding – in overleg met de verpleging – zelf meebrengen. Op de afdeling staat een koelkast om eten in te bewaren en een magnetron om maaltijden op te warmen. Voorzie uw maaltijden duidelijk van uw naam.

Kamers
Op de afdeling zijn kamers met één of twee bedden. Afhankelijk van de reden van opname komt uw kind alleen of met andere kinderen op een kamer te liggen.

Speelkamer
Op de verpleegafdeling is een speelkamer, waar de kinderen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers, ouders en vrijwilligers kunnen spelen. Voor kinderen van 9 tot 18 is er ook een tienerkamer in het EKZ. Meer informatie hierover kunt u vinden bij de afdeling Tieners.

Televisie
Elke kamer is voorzien van een televisie met een dvd-speler. Het kinderziekenhuis beschikt over een mediatheek waar dvd’s te leen zijn. Ook mag u eigen films meenemen. Voorzie deze duidelijk van uw naam.

Klik hier voor een overzicht van de lopende kinderactiviteiten.

Ouderlounge
In het kinderziekenhuis verblijven ouders vaak hele dagen en nachten bij hun kind, terwijl het ‘gewone’ leven ook doorgaat. Veel ouders hebben behoefte aan een eigen plaats in het ziekenhuis, waar ze zich kunnen ontspannen en eventuele werkzaamheden kunnen verrichten. In de ouderlounge op de afdeling kunt u zich even terug trekken, eventueel met bezoek. Ook kunt u hier iets drinken. Er is een koelkast om meegebracht eten in te bewaren en een magnetron.

Contact

Afdeling:
020 - 566 3368
020 - 566 3168
24 uur per dag bereikbaar

Opnamecoördinator:
020 - 566 9111, sein 59177
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bezoektijden:
Ouders: hele dag
Overig bezoek: overlegt u met de verpleegkundige

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Zuigelingen H7
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM