Kinderchirurgie

Voorbereiding op de opname

Ongeveer een week voor de dag van opname krijgt uw kind een schriftelijke of telefonische oproep. U spreekt dan een datum en tijdstip af waarop uw kind en u naar het ziekenhuis komen. Een heel enkele keer komt het voor dat de geplande opname van een kind vanwege een spoedgeval moet worden uitgesteld.

Opnamecoördinator
De opnamecoördinator regelt de opname van uw kind. De opnamecoördinator zal u inlichten over de algemene gang van zaken op de verpleegafdeling waar uw kind wordt opgenomen. Wanneer uw kind zeer specifieke behoeften heeft kunt u dit doorgeven aan de opnamecoördinator. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer uw kind een speciaal bed nodig heeft of een zeer zeldzame allergie heeft.

Opname afmelden

Soms kunnen opnames niet doorgaan omdat uw kind verkouden is of griep heeft. Neemt u bij twijfel nog vóórdat u naar het AMC gaat de temperatuur van uw kind op. Hetzelfde geldt als uw kind in aanraking is geweest met een kinderziekte, bijvoorbeeld waterpokken, rode hond of roodvonk. In deze gevallen dient u de opnamecoördinator te bellen. In het weekend kunt u rechtstreeks de afdeling bellen waar uw kind wordt opgenomen.

Meenemen
Neem het volgende mee als uw kind een afspraak heeft voor opname:

• Het bewijs van inschrijving van de ziektekostenverzekering van uw kind
• Legitimatiebewijs van één van de ouders (paspoort, rijbewijs, toeristen- of identiteitskaart)
• Ponsplaatje en afsprakenkaart
• Medicijnen indien uw kind medicijnen gebruikt
• Toiletartikelen, nachtkleding en kleding voor overdag voor uw kind en voor uzelf
• Een knuffel of geliefd speelgoed van uw kind
• Eventueel dieetvoorschrift
• Eventueel speciaal aan uw kind aangepaste hulpmiddelen

We vinden het belangrijk dat uw kind zich zo veilig mogelijk voelt. Het is daarom in het Emma Kinderziekenhuis ook mogelijk een eigen dekbedhoes en/of kussensloop mee te nemen.

Voorzie al de door u meegebrachte spullen van de naam van uw kind.

Er is op de afdeling ruimte om uw persoonlijke spullen op te bergen in uw eigen kast. Deze kasten kunnen niet op slot, het is daarom verstandig geen waardevolle spullen mee te nemen. Het AMC is niet verantwoordelijk voor het verlies en/of diefstal van uw eigendommen.

De opname
Op de dag van de opname worden uw kind en u verwacht bij de Inschrijfbalie Opname (bouwdeel C). Die ligt niet ver van de hoofdingang. U loopt rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein en gaat daar rechtsaf. Na enkele tientallen meters vindt u dan aan uw rechterhand de Inschrijfbalie Opname. Bekijk ook de plattegrond.

Naar de verpleegafdeling
Na inschrijving begeleidt één van onze gastvrouwen of gastheren u naar de verpleegafdeling. Het is mogelijk dat u daar even moet wachten, omdat het er 's ochtends druk kan zijn. Op de verpleegafdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek met de verpleegkunde, zaalarts en een co-assistent. De pedagogisch medewerker zal uw kind voorbereiden op de operatie.

Opnamegesprek
Tijdens een opnamegesprek komen de gewoontes en bijzonderheden van uw kind aan de orde, zoals allergieën, diëten en thuissituatie. U kunt bij deze gelegenheid ook vertellen hoe u zelf gewend bent met uw kind om te gaan. De verpleegkundige laat u vervolgens de afdeling zien: de kamers en de speelkamer.

Vragen
Als u vooraf vragen heeft over de opname, dan kunt u terecht bij de opnamecoördinator:
020 - 566 9111, sein 59177
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.


Contact

Afdeling:
020 - 566 3368
020 - 566 3168
24 uur per dag bereikbaar

Opnamecoördinator:
020 - 566 9111, sein 59177
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bezoektijden:
Ouders: hele dag
Overig bezoek: overlegt u met de verpleegkundige

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Zuigelingen H7
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM