Kinderoncologie

Foto: Mike Bink / OPERA Amsterdam b.v. - Copyright Emma Kinderziekenhuis AMC

Uw kind wordt opgenomen op de afdeling Kinderoncologie, vanwege diagnostiek of behandeling van een oncologische aandoening. Op de afdeling Kinderoncologie worden kinderen verpleegd van alle leeftijden.

Op de afdeling krijgt uw kind te maken met een team van artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en andere behandelaars. U kunt alvast kennismaken met de medewerkers van de afdeling Oncologie.

Tijdens de opname kan alles ter sprake komen wat volgens uw kind en u van belang is voor een goede opvang. Uw tips of aanmerkingen zijn welkom. Wij vinden het belangrijk dat we samen met u uw kind de beste zorg kunnen geven.

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat we u vragen of uw kind kan meewerken aan wetenschappelijk onderzoek. Ook kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Ter voorbereiding op de opname van uw kind krijgt u de brochure 'Opname in het Emma Kinderziekenhuis AMC'. U kunt deze brochure ook digitaal raadplegen.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3167

Bezoektijden:
Van 15:00 tot 19:00 uur

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Kinderoncologie F8
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM