Kinderoncologie

Op de afdeling

Bezoek
Als ouder bent u altijd welkom bij uw kind. Elke middag zijn ook broers, zussen en andere familieleden en kennissen welkom. Wel vragen we u op tweepersoonskamers rekening te houden met de privacy van de andere patiënt en ouders. Soms is het om medische redenen niet mogelijk dat een kind meerdere bezoekers ontvangt. Mocht dat voor uw kind gelden, dan zal de verpleging u informeren.

Bezoek van kinderen
Buiten het gezin mogen alleen kinderen boven de 10 jaar op bezoek komen, onder begeleiding van een volwassene. Kinderen die in contact zijn geweest met een besmettelijke ziekte, mogen niet op bezoek komen. Bij twijfel overlegt u vooraf met een verpleegkundige van de afdeling.

Eten
Gedurende een ziekteperiode is een verantwoorde voeding belangrijk. Als uw kind liever voeding van thuis eet, kunt u die voeding – in overleg met de verpleging – zelf meebrengen. Op de afdeling staat een koelkast om eten in te bewaren en een magnetron om maaltijden op te warmen. Als uw kind in aplasie zit, moet het kiemarme voeding krijgen. Hierover krijgt u een informatiefolder bij de opname.

Kamers
Op de afdeling zijn één- en tweepersoonskamers. Daarnaast zijn er 'boxen' voor kinderen die geïsoleerd verpleegd worden, of voor patiënten die erg ziek zijn

Speelkamer
Op de verpleegafdeling is een speelkamer, waar de kinderen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers, ouders en vrijwilligers kunnen spelen. Voor kinderen van alle leeftijden is er passend speelmaterieel aanwezig. Er staan ook computers. Hier is het ‘verboden’ voor artsen en verpleegkundigen om vervelende dingen te doen.

Multimediascherm
Elke kamer is voorzien van een multimediascherm boven het bed. Kinderen kunnen tv kijken en het scherm functioneert tegelijkertijd als computer met natuurlijk internet. Zo kunnen ze via Facebook en andere sociale media contact houden met de buitenwereld.

Telefonisch spreekuur

Er is verpleegkundig telefonisch spreekuur speciaal voor kinderoncologische patiënten. Tijdens dit spreekuur kunt u bij ons terecht met allerhande vragen en problemen. U kunt ons elke werkdag bellen van 15.00 tot 16.00 op telefoonnummer: 020-5666389.

Klik hier voor een overzicht van de lopende kinderactiviteiten.


Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3167

Bezoektijden:
Van 15:00 tot 19:00 uur

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Kinderoncologie F8
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM