Kinderoncologie

Voorbereiding op de opname

Oproep
De opname op de Kinderoncologie is soms onverwachts. U wordt doorverwezen door een ander ziekenhuis of de huisarts. Soms bent u dan met u kind al op de polikliniek van één van de kinderoncologen geweest. Na een opname krijgt u meteen de vervolgafspraak mee voor de volgende opname.

Wanneer u vragen heeft over de opname, kunt u bellen met de verpleegafdeling. Ook wanneer uw kind zeer specifieke behoeften heeft kunt u dit doorgeven. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer uw kind een speciaal bed nodig heeft of een zeer zeldzame allergie heeft.

Meenemen
Neem het volgende mee als uw kind een afspraak heeft voor opname:

• Het bewijs van inschrijving van de ziektekostenverzekering van uw kind
• Legitimatiebewijs van één van de ouders (paspoort, rijbewijs, toeristen- of identiteitskaart) en dat van uw kind (indien in het bezit van een legitimatiebewijs)
• Ponsplaatje en afsprakenkaart
• Medicijnen indien uw kind medicijnen gebruikt
• Toiletartikelen, nachtkleding en kleding voor overdag voor uw kind en voor uzelf
• Een knuffel of geliefd speelgoed van uw kind
• Eventueel dieetvoorschrift
• Eventueel speciaal aan uw kind aangepaste hulpmiddelen

We vinden het belangrijk dat uw kind zich zo veilig mogelijk voelt. Het is daarom in het Emma Kinderziekenhuis ook mogelijk een eigen dekbedhoes en/of  kussensloop mee te nemen.

Voorzie al de door u meegebrachte spullen van de naam van uw kind.

Er is op de afdeling ruimte om uw persoonlijke spullen op te bergen in uw eigen kast. Deze kasten kunnen niet op slot, het is daarom verstandig geen waardevolle spullen mee te nemen. Het AMC is niet verantwoordelijk voor het verlies en/of diefstal van uw eigendommen.

De opname
Op de dag van de eerste opname worden uw kind en u verwacht bij de Inschrijfbalie Opname (bouwdeel C). Bij een volgende opname kunt u direct naar de afdeling Oncologie. Het is belangrijk dat u op de aangegeven tijd arriveert op de afdeling. Voor de inschrijving dient u naar de afdelingssecretaresse aan de centrale balie van de afdeling gaan. Zij verwijst u daarna verder naar de kamer en het bed waar uw kind wordt opgenomen. Bekijk ook 'waar moet ik zijn?'

Opnamegesprek
Tijdens een opnamegesprek komen de gewoontes en bijzonderheden van uw kind aan de orde, zoals allergieën, diëten en thuissituatie. U kunt bij deze gelegenheid ook vertellen hoe u zelf gewend bent met uw kind om te gaan. De verpleegkundige laat u vervolgens de afdeling zien: de zalen, de kamers en de speelkamer. 

Vragen
Als u vooraf vragen heeft over de opname, dan kunt u terecht bij de opnamecoördinator:
020 - 566 9111, sein 59177
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.


Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3167

Bezoektijden:
Van 15:00 tot 19:00 uur

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Kinderoncologie F8
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM