Tieners

Op de afdeling


Bezoek
Als ouder bent u altijd welkom bij uw kind. Elke middag zijn ook broertjes, zusjes en andere familieleden en kennissen welkom. Wel vragen we u op meerpersoonskamers rekening te houden met de privacy van andere patiënten en ouders. Het kan in het belang zijn van het kind dat onderzoeken of behandelingen doorlopen tijdens de bezoektijden. Soms zijn er om medische redenen beperkingen aan het bezoek dat een kind mag ontvangen. Mocht dat voor uw kind gelden, dan zal de verpleging u informeren.

Eten
Gedurende een ziekteperiode is een verantwoorde voeding belangrijk. Als uw kind liever voeding van thuis eet, kunt u die voeding – in overleg met de verpleging – zelf meebrengen. Op de afdeling staat een koelkast om eten in te bewaren en een magnetron om maaltijden op te warmen. Voorzie uw maaltijden duidelijk van uw naam.

Kamers
Op de afdeling zijn kamers met één, twee en vier bedden. Afhankelijk van de reden van opname komt uw kind alleen of met andere kinderen op een kamer te liggen.

Multimediascherm
Elke kamer is voorzien van een multimediascherm boven het bed. Kinderen kunnen tv kijken en het scherm functioneert tegelijkertijd als computer met natuurlijk internet. Zo kunnen ze via Facebook en andere sociale media contact houden met de buitenwereld.

Tienerkamer/Tienerkeuken
De inrichting van de Tienerkamer is volledig afgestemd op de wensen en behoeften van tieners en heeft ook kookfaciliteiten. Er staan computers om contacten met vrienden en klasgenoten te onderhouden. Op vaste avonden verandert deze ruimte in een ‘Chill Out Room’ of in een Kookcafé met activiteiten voor jongeren.

Tienerraad
De Tiener- en Ouderraad verzamelt en bespreekt ideeën en opmerkingen van kinderen, tieners, ouders en medewerkers over de organisatie van de zorg, de facilitaire diensten, communicatie, voorlichting en educatie. Heeft u een idee of advies? Mail naar de tiener-ouderraad@amc.nl.

Meer informatie over de tienerraad

Klik hier voor een overzicht van de lopende activiteiten.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 4471

Opnamecoördinator:
020 - 566 9111
sein 59177
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bezoektijden:
Ouders:
24 uur per dag
Één ouder mag bij het kind slapen

Overig bezoek:
Van 14.00 tot 20.00 uur

Postadres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Afdeling: Tieners F8 Noord
[Naam kind]
[Kamernummer]
Postbus 22660
1100 DD AMSTERDAM