Kinderactiviteiten

Foto: Mike Bink / OPERA Amsterdam b.v. - Copyright Emma Kinderziekenhuis AMC

In het Emma Kinderziekenhuis worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er zijn niet alleen activiteiten voor uw kind, maar ook voor broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en/of voor u. Hier vindt u de lijst met verschillende activiteiten en de activiteitenkalender.

CinEmma
In samenwerking met het bioscoopconcern Pathé heeft het Emma Kinderziekenhuis AMC een bioscoop ingericht, waar in het weekend de allernieuwste films worden vertoond. Er zijn voorstellingen op zaterdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (kinderen vanaf 12 jaar) en op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur (alle leeftijden). Ook vrienden en familie zijn welkom. Locatie: in het Theater op G8.

Dierenbezoek
Elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur komen in de speelkamer van de afdeling Grote Kinderen dieren op bezoek van een naburige kinderboerderij. Ook kinderen van andere afdelingen zijn dan welkom.

Emma Kunstatelier

Iedere week komt de kar langs vol verf, klei en nog veel meer! De kinderen kunnen allerlei creaties maken en hun gevoelens hierin weergeven. Ga naar het Emma Kunstatelier.

Emma TV
In de kelder van het AMC is een professionele televisiestudio gevestigd, waar tweemaal per week tv-opnames worden gemaakt voor en door kinderen van het kinderziekenhuis. Via de televisie bij het bed kunnen alle patiënten de programma’s volgen. Op woensdagmiddag wordt ‘Babbels’ voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar uitgezonden en op vrijdagavond ‘Strak’ voor de tieners.

Fotoproject
Fotograaf Nienke Elenbaas is ongeveer tweemaal per maand aanwezig in het kinderziekenhuis om verwen-, of herinneringsfoto's te maken.

Gilat Theater
In het theater (G8) van het Emma Kinderziekenhuis is er iedere dinsdagmiddag Gilat Theater. Hier worden voorstellingen verzorgd door uiteenlopende artiesten: musici, dansers, poppenkastspelers en acteurs.

Stichting Gilat maakt het mogelijk om patiënten in het ziekenhuis plezierige en vrolijke momenten te bezorgen, zodat zij even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Theater is iets magisch, het ontroert, maakt je aan het lachen of doet je even vergeten waar je bent. Contactadres: tali@gilat.nl of info@gilat.nl

Tekenen voor kinderen
De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor zieke kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. De tekeningen worden gemaakt aan het bed van het kind.

TIK
Theater TIK staat voor het geluk van het zieke kind. In verschillende vormen van spel met poppen, decors en andere elementen spelen poppenspelers.

Regenboogboom
De Regenboogboom helpt kinderen en hun ouders om tijdens ziekte, trauma en handicap hun kracht en bijzonderheid te laten zien door hen mee te nemen - in gedachten - naar het Regenboogbos. Met liedjes en verhalen beleven ze met elkaar deze veilige droomplek.

Sport en spel
Tweemaal per week komen studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam (ALO) langs om met de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis te sporten. Bekijk ook de folder.

Uitstapjes
Jaarlijks worden er een aantal bijzondere activiteiten buiten het AMC georganiseerd voor kinderen die chronisch en/of langdurig in behandeling zijn in het EKZ. Voor sommige activiteiten is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de EmmaKids website.

Het BeterBoek
Kinderen die opgenomen zijn in het Emma Kinderziekenhuis AMC krijgen Het BeterBoek. Dit boek geeft op speelse wijze voorlichting, afgestemd op het niveau en de belevingswereld van kinderen. Met informatie over het ziekenhuis, kleurplaten en spelletjes. De boeken worden ontwikkeld door Bureau Méteau (kinderzorgcommunicatie) in samenwerking met ons ziekenhuis en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.