Voorzieningen in het AMC

Het AMC wil uw verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk maken.
U kunt daarom gebruikmaken van de volgende voorzieningen:

Apotheek

In het AMC is ook een apotheek, waar iedereen gebruik van kan maken. Deze Poliklinische apotheek is 7 dagen per week geopend, van half 8 's ochtends tot elf uur 's avonds. U vindt de apotheek in de ‘Rode Luifel’. Als u de ingang van de polikliek binnenkomt, slaat u direct rechtsaf. Dan loopt u er recht op af.

Om 18.00 uur zijn de deuren van het polikliniekgebouw gesloten. De apotheek is dan te bereiken via de ingang van de Rode Luifel. Is de voordeur dicht? Vraag dan even toegang via de intercom.


Boeken

In de Patiëntenlounge (G2-214) vindt u een bibliotheek, waar u boeken kunt lenen. In het Emma Kinderziekenhuis komt iedere woensdag een vrijwilliger langs met boeken, zodat de kinderen ook hier volop kunnen lezen.

Borstvoeding geven

Het AMC biedt ondersteuning bij het geven van borstvoeding. Klik hier voor meer informatie over borstvoeding in het AMC.

Cliniclowns

Onze CliniClowns kunnen uw kind aan bed bezoeken en zorgen voor een moment van afleiding en plezier. Over zo’n vrolijk bezoek wordt altijd eerst overlegd met  de pedagogisch medewerkers.

Educatieve voorziening

In het Emma Kinderziekenhuis is een Educatieve Voorziening; een school binnen het ziekenhuis. Onze consulenten bieden onderwijsondersteuning aan of geven les aan alle opgenomen kinderen, van basisonderwijs tot en met mbo. Uw kind krijgt les aan bed of in het leslokaal. De tijd varieert van 10 minuten tot ruim een uur per dag.

De Educatieve Voorziening komt in actie als de opname wat langer duurt of als uw kind regelmatig wordt opgenomen. Ook als u op de polikliniek komt met uw chronisch zieke kind kunt u een beroep doen op de consulenten voor advies en ondersteuning. 

De consulenten werken zoveel mogelijk samen met de eigen school van uw kind voor een goede afstemming. De school krijgt informatie opgestuurd over het ziektebeeld en de gevolgen die de ziekte en behandeling hebben voor het leren. Gedurende de hele behandeling kan de school rekenen op de begeleiding en ondersteuning van onze consulenten.

Wilt u in contact komen met een consulent van de Educatieve Voorziening AMC/VUmc of wilt u meer informatie? Kijk dan op deze website.

Onze Educatieve Voorziening maakt deel uit van het landelijk kenniscentrum Ziezon. Op de Ziezon-website vindt u meer informatie over alles wat te maken heeft met ziek zijn en onderwijs.

Eten en drinken

In het ziekenhuis zijn op de begane grond diverse gelegenheden waar u iets kunt eten en drinken. Daarnaast kunt u op alle verdiepingen snacks en frisdrank halen uit automaten. Er zijn ook diverse eetgelegenheden:

Deli (Vitam) (Maandag t/m vrijdag 08.00-19.00 uur, weekend 11.00-19.00 uur)
Food Court (Vitam) (Iedere dag van 11.30 tot 14.30 uur)
Pit (08.00-19.30 uur, weekend: 12.00-18.00 uur)

Food & Shop Poli (08.00-16.30 uur)
Psychiatrie (Vitam) (11.00-14.00 uur)
AH to go (Maandag t/m vrijdag 07.00-20.00 uur, zaterdag 09.30-18.00 uur).

In het Emma Kinderziekenhuis AMC is een Keuken en Terras op het Emma Plein G8. Speciaal en uitsluitend voor ouders en bezoekers van kinderen die in het Emma zijn opgenomen. Open van 12.00 - 20.00 uur (keuken tot 19.00 uur).  


bekijk ook winkels en horeca.

Fietsenmaker
Gastverblijf

Een dag in het ziekenhuis kan heel vermoeiend zijn, zeker als u van ver naar het AMC moeten komen. Daarom heeft het AMC gezorgd voor mogelijkheden om betaalbaar te overnachten, in logeerappartementen op loopafstand van het ziekenhuis. Patiënten kunnen daar eventueel met een begeleider gebruik van maken.

Overnachten in het AMC-gastverblijf
De appartementen liggen op minder dan 400 meter van het AMC en vlakbij station Amsterdam Holendrecht. Ze zijn ook goed bereikbaar voor mindervaliden en invaliden.

Elk gastenverblijf is gerschikt voor ten hoogste twee personen. Er hoort een badkamer bij en een keukentje, inclusief magnetron, en linnengoed is er ook. Voor uw ontbijt en de lunch kunt u bij de buurtsupermarkt inkopen doen. U kunt ook zelf eten meenemen van thuis of uit eten gaan in het restaurant in het AMC.

Snel boeken en meer informatie
Patiënten die in een AMC-logeerappartement willen overnachten, kunnen zich aanmelden bij Stichting Dienstverlening Seniorenhuisvesting (SDS). Hebt u vragen over de logeerappartementen? Dan kunt u tussen tijdens kantooruren met SDS bellen via tel. 0345-568616 (als u het keuzemenu hoort: toets optie 1).

Via dit nummer kunt u ook tijdens kantooruren een appartement boeken. Of de kosten worden vergoed hangt af van uw verzekering. U moet de rekening die u krijgt eerst zelf betalen, dan kunt u hem bij uw verzekeraar indienen.

Geldautomaat

In het AMC vindt u tegenover 'de Werkwinkel' in de gang lopende van de hoofdbalie naar het centrale plein (tussen de gebouwdelen A en C) een geldautomaat van de ING Bank. Bij de meeste winkels kunt u overigens met pin betalen.

Huiskamer voor ouders (voorheen: Ouderlounge)

In het kinderziekenhuis zijn ouders vaak hele dagen en nachten bij hun kind, terwijl het ‘gewone’ leven ook doorgaat. Veel ouders hebben behoefte aan een eigen plaats in het ziekenhuis om zich te ontspannen en eventueel wat te werken. De afdeling IC Kinderen (H8) en de afdeling Chirurgie en Zuigelingen (H7) hebben een Huiskamer voor ouders. Er is een koffiebar met zithoek, een leestafel, een televisie en er zijn computerfaciliteiten. Ook kunnen ouders terecht in de Parade, de hal tussen F8 en G8.

Kinderopvang

Als u korte tijd in het AMC moet zijn, kunt u kinderen vanaf 3 maanden tot 6 jaar onderbrengen bij de Kinderopvang. Daarvoor betaalt u niets; wel vragen wij u zelf wat te drinken/eten en luiers mee te nemen.

De Kinderopvang vindt u in het Polikliniekgebouw op de begane grond tegenover de Polikliniek Dermatologie. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Parkeren

Parkeren kunt u op de aangegeven parkeerdekken bij de hoofdingang (P1) en - alleen op weekdagen - in de parkeergarage (P2). Naast de hoofdingang zijn diverse parkeerplaatsen voor invaliden. Klik hier voor meer informatie.

De Luwte (EKZ)

In De Luwte in het Emma Kinderziekenhuis kunnen ouders en kinderen heerlijk zitten, van het uitzicht genieten en een beetje tot rust komen, alleen of met iemand samen. Een plek om te mijmeren, te lezen, te mediteren, te bidden, te schrijven. Er is ook een (islamitische) gebedsruimte. In de muur zijn openingen gemaakt: om er een briefje met uw wens of gedachte in op te bergen. Samen met de wensen van anderen vormen zij één grote wolk.

Patiëntenlounge

Als u graag wat tijd buiten de verpleegafdeling doorbrengt, bent u alleen of met uw bezoekers welkom in de Patiëntenlounge. De lounge heeft een koffiebar. Tegen lage prijzen zijn hier drankjes en andere consumpties te koop. Ook zijn er tijdschriften en kranten voorhanden.

Openingstijden en plek:
De Patiëntenlounge is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden op G2-214. Telefoon: 020 - 566 4445.

Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang

In de hal van het polikliniekgebouw A vindt u aan uw linkerhand, direct na de receptiebalie, de afdeling Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang (A0-144). Hier kunt u terecht met uw vragen over ziekten, onderzoeken en behandelingen. Alle mogelijke vragen over wat het AMC te bieden heeft en over de gang van zaken in het ziekenhuis kunt u hier ook stellen.

Patiëntenvoorlichting Emma kinderziekenhuis : De Emma Infotheek

De Emma Infotheek is het informatiecentrum voor zowel ouders en kinderen als voor medewerkers van het Emma Kinderziekenhuis AMC. U kunt hier terecht voor informatie over verschillende ziektebeelden, behandelingen en onderzoeken, voor adressen en informatie van patiëntenorganisaties, adressen van organisaties op het terrein van zorg en welzijn, maar ook voor informatieve websites, boeken en tijdschriften. Voor kinderen is er een spreekbeurtservice. De Emma Infotheek is te vinden op G8-180, telefoon 020 - 566 7959, e-mail emmainfotheek@amc.uva.nl.

Pedicure/manicure

U kunt op donderdagen gebruik maken van een pedicure/manicure aan het bed. Deze komt van buiten het AMC en is aangesloten bij ProVoet. Ook diabetische en reumatische voeten zijn bij de pedicure/manicure in goede handen. Als u ervoor verzekerd bent en een medische indicatie hebt, kunt u de behandeling vergoed krijgen. De verpleegkundige of baliemedewerker kan voor u een afspraak maken.

Roken

In het AMC is het verboden te roken. Wie toch graag ‘beschut’ wil roken, kan buiten terecht in de rokersabri’s. Deze glazen hokjes zijn vlakbij de ingangen geplaatst.

Rolstoelen

In het AMC kunt u gebruikmaken van rolstoelen. Die staan bij de ingang. Na uw bezoek kunt u de rolstoel daar ook weer terugzetten.

Ronald McDonald Huis

Naast het AMC staat het Ronald McDonald Huis, Dat is het familieverblijf voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Een logeerkamer in het Ronald McDonald Huis kunt u aanvragen via de opnamecoördinator of via de verpleging. Per gezin is één kamer beschikbaar; extra (kinder)bedden op de kamer zijn te regelen.  Zo’n kamer kost altijd 15 euro per etmaal (dag plus nacht), hoeveel mensen er ook in logeren.

De speeltuin bij de tuin van het Ronald McDonald Huis, naast het AMC, is bestemd voor patiënten en hun broers en zussen. Als u met uw kind naar de speeltuin wilt gaan, overlegt u dat dan eerst met de verpleging.

Shuttlevervoer binnen AMC

Een elektrische shuttle kan u naar uw bestemming binnen het AMC brengen. De shuttle rijdt op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Hij biedt plaats aan drie personen en kent een vaste route.

De halteplaatsen zijn:

 • hoofdingang (wachtruimte)
 • ingang Polikliniek (wachtruimte)
 • ingang parkeergarage P2 (receptie)

De bestuurder kan u, op verzoek, ook afzetten of afhalen bij:

 • de liften van bouwdeel F, G of H
 • parkeergarage P2 (begin van de loopbrug)

Wilt u opgehaald worden bij een van de laatstgenoemde locaties? Bel dan de bestuurder op
06 - 20 36 06 22.

SMS-service

U kunt bij het maken van uw afspraak op de polikliniek aangeven of u een herinnering per SMS wenst te ontvangen. Wanneer u toestemming heeft gegeven, zal u in het vervolg een herinnering ontvangen voor al uw afspraken bij een polikliniek van het AMC.

Heeft u meerdere afspraken op een dag?
U ontvangt enkel een SMS voor de eerste afspraak.

Afmelden en wijzigen
U kunt zich weer afmelden voor de SMS-service bij de balie van de polikliniek waar u onder behandeling bent. Hier kunt u ook terecht om uw telefoonnummer te wijzigen.


Speelgoed

In de wachtkamer van de kinderpoliklinieken hoeven kinderen zich niet te vervelen. Er is van alles te zien en te doen. Vaar mee op het speelschip, neem een duik in het speelgoed of kijk naar videofilms.

Stiltecentrum

Het Stiltecentrum aan het centrale plein (niet ver van de hoofdingang) staat open voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van stilte. U kunt er terecht voor overpeinzing, gebed, meditatie, of om zomaar even in alle rust te zitten.

Taxi's

Taxi’s kunnen u vlak voor de ingang afzetten en ophalen. De baliemedewerkers van de receptie bellen een taxi als u ze daarom vraagt.

Telefoons

In het AMC is het gebruik van uw mobiele telefoon alleen toegestaan op de begane grond (nullaag) en in de hal van de poliklinieken. Dat heeft te maken met de kans op storingen in de medische apparatuur.

Als u mobiel wilt bellen, kan dat bijvoorbeeld in de ruimte naast de wachtkamer voor de liften, of buiten. Daar heeft u zeker een goed bereik. Bellen kan eventueel ook met de (gratis) telefoon in de wachtkamer of op uw behandelkamer.

Televisie en telefoon bij bed

In het AMC zorgt Patientline voor telefoon en televisie bij het bed. Wilt u televisie kunnen kijken en telefoneren? Dat kunt u zelf regelen met de telefoon die naast het bed staat.

Toets eerst (tussen 08.00 en 20.00 uur)  een 9 in. Vrijwel direct neemt dan een medewerker van Patientline de telefoon op. Hij of zij vraagt u van welke diensten (telefoon en/of televisie) u gebruik wilt maken. Als de medewerker uw naam, adres en rekeningnummer heeft genoteerd, kunt u direct bellen en/of tv kijken. Hoe de televisie en telefoon precies werken, kunt u lezen op het tv-informatiekanaal van Patientline.

Vergeet niet uw korte  ‘abonnement’ af te sluiten als u weet wanneer u weer naar huis mag. Dat kan op dezelfde manier: u draait weer een 9 en geeft nu de datum van afsluiting door. Een paar dagen na thuiskomst krijgt u dan een rekening thuisgestuurd of gemaild.
Voor het gebruik van telefoon en/of televisie rekent Patientline de volgende kosten (info: Patientline, 18-11-2013):

 • Alleen televisie
  Eenmalige kosten (aansluitkosten en administratiekosten): € 3,31
  Per dag: € 4,02
  (vanaf dag 16 t/m dag 30: € 3,61; vanaf dag 31: € 1,02)
 • Alleen telefoon
  Eenmalige kosten (aansluitkosten en administratiekosten): € 3,31
  Per dag: € 2,04
  (vanaf dag 16 t/m dag 30: € 1,53; vanaf dag 31: € 1,02)
  Gesprekskosten:
  • naar vaste nummers: gratis en onbeperkt
  • naar mobiele en servicenummers: € 0,50 per minuut, met een starttarief van € 0,14
 • All-in pakket televisie en telefoon
  Eenmalige kosten (aansluitkosten en administratiekosten): € 3,31
  Per dag: € 5,60
  (vanaf dag 16 t/m dag 30: € 5,09; vanaf dag 31 t/m dag 45: € 2,04; vanaf dag 46: € 1,02)
  Gesprekskosten:
  • naar vaste nummers: gratis en onbeperkt
  • naar mobiele en servicenummers: € 0,50 per minuut, met een starttarief van € 0,14
WiFi netwerk

In vrijwel alle, voor iedereen toegankelijke, ruimten van het AMC kunt u gebruikmaken van WiFi, het gratis draadloos netwerk. Het netwerk dat u dient te selecteren op uw mobiele telefoon is "PUBLIC".

Winkels

In ons ziekenhuis vindt u op de twee grote pleinen diverse winkels, zoals een supermarkt, een drogist en een boekwinkel. Ook vindt u er een servicepunt van Post NL, een geldautomaat (in de gang bij de hoofdingang) en een kapsalon.

Zorgverleners en medewerkers

Op allerlei gebieden kunt u in het AMC specialistische hulp krijgen. Klik hier voor een overzicht van specifieke zorgverleners.