ALS Centrum

Uw neuroloog heeft u verwezen naar het ALS Centrum van het AMC, omdat u misschien de ziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) hebt. ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. De ziekte leidt ertoe dat de spieren hun werk niet goed meer kunnen doen.

Wat u van ons kunt verwachten
In het ALS Centrum zoeken we uit of u echt ALS hebt. We proberen u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Daarom zorgen we ervoor dat alle noodzakelijke onderzoeken zoveel mogelijk op dezelfde dag worden gedaan.

Hebt u inderdaad ALS , dan zal uw eigen neuroloog de zorg meestal weer overnemen. Dan wordt u ook in contact gebracht met een ALS-revalidatieteam. Daarin werken allerlei deskundigen samen om om u te begeleiden bij de gevolgen van de ziekte: neurologen, verpleegkundigen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Afspraak maken:
Polikliniek Neurologie
020 - 566 2500

Vragen over zorg en behandeling:
020 - 566 2500

Vragen over onderzoek:
020 - 566 4062

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
ALS-Centrum
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam