Afdeling Radiologie

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de afdeling Radiologie van het AMC. Op deze afdeling worden verschillende technieken gebruikt om na te gaan wat er bij u aan de hand is: röntgenfotografie, echografie, CT-scans en MRI-scans.

'Wide-bore' scanner
Er zijn bijvoorbeeld twee 'wide-bore' MRI-scanners waarvan de tunnel een grotere doorsnede heeft. Deze MRI-scanners zijn vooral geschikt voor volwassen patiënten die last hebben van claustrofobie (angst voor kleine ruimtes) of obesitas en daardoor niet in een gewoon MRI apparaat onderzocht kunnen worden. 

Behandelingen
Ook voor behandelingen kunt u bij onze afdeling terecht. Dan gaat het altijd om ‘minimaal-invasieve’ ingrepen, dat zijn ingrepen waarbij niet meer dan een klein sneetje hoeft te worden gemaakt. Ze worden gecombineerd met echografie, röntgendoorlichting of CT-scan of meerdere van deze technieken. De ingrepen worden uitgevoerd door gespecialiseerd personeel op een speciale onderafdeling voor interventie-radiologie.

Onderzoek door arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren arts.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 5765

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Afdeling Radiologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam