Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde (CVV) van het AMC. Voortplantingsgeneeskunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Bij ons centrum kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van bijna alle problemen die met voortplanting te maken hebben. Voorbeelden zijn onvervulde kinderwens en herhaalde miskramen, maar ook HIV-patiënt zijn met kinderwens.

Verder kunt u bij ons terecht voor:


Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde gesloten op vrijdag 6/10/2017 in de middag

Belangrijke informatie over het ZIKA virus >>

Informatie over het gebruik van fertiliteitsmedicatie (vruchtbaarheidshormonen), in het bijzonder de vervanging van Puregon met Ovaleap.


Wat u bij ons kunt verwachten

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat welke mogelijkheden er zijn om u te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om u te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Onderzoek door een assistent
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Zie ook het overzicht van de mogelijkheden in het CVV en actuele informatie over de levering van uw fertiliteitshormonen.

Pluim 2013-'14

Het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde is zeer trots dat het de Freya Pluim 2016-2017 heeft gekregen.


Contact

E-mail:
cvv@amc.nl

Telefoonnummer:
020 - 566 4287

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur

Faxnummer:
020 - 566 9209

Schriftelijke correspondentie:
Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde
AMC - Q3-119
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam