Darmfalen - TPV thuisteam

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor het TPV Thuisteam van het AMC. U kunt bij ons terecht voor behandeling en onderzoek.
Ons TPV Thuisteam ondersteunt patiënten die, vanwege darmfalen, langer dan drie maanden Totale Parenterale Voeding (TPV) moeten gebruiken. Bij TPV komt de voeding via een soort infuus rechtstreeks in de bloedbaan.

Wat is darmfalen?
Darmfalen houdt in dat de darm niet goed genoeg werkt, waardoor u te weinig voeding binnenkrijgt. Vaak komt dat door ongewenste gevolgen van buikoperaties, zoals darmfistels of infecties. Het kan ook komen doordat een groot deel van de darm verwijderd is of ziek. Meestal zal dat het gevolg zijn van darmontstekingen of bestraling.

We doen het niet alleen
Mensen bij wie totale parenterale voeding nodig is, hebben meestal ingewikkelde medische problemen. Daarom werkt het TPV Thuisteam altijd nauw samen met uiteenlopende specialisten en andere deskundigen:

  • artsen (internisten, maag-darm-leverartsen, chirurgen)
  • gespecialiseerde verpleegkundigen (verpleegkundig consulenten, stoma-, en afdelingsverpleegkundigen)
  • diëtisten
  • apothekers

Over onze patiënten
In Nederland zijn ongeveer 200 patiënten die TPV krijgen. Het AMC en het UMC St. Radboud behandelen allebei volwassenen met TPV. Kinderen worden vaak in het AMC geholpen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact


Telefoonnummer:
020 - 566 5120

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur