Fertiliteitslaboratorium

Eerste bezoek

Inschrijven

Zorg ervoor dat u altijd ruim op tijd in het AMC bent, zeker bij uw allereerste bezoek aan ons ziekenhuis. Dan moet u zich namelijk vóór de poli-afspraak laten inschrijven bij de algemene Centrale Inschrijfbalie Poliklinieken. Die vindt u op de begane grond van het polikliniekgebouw, ruimte A0 (A-nul).

Bij deze Inschrijfbalie maakt de baliemedewerker voor u een patiëntenpas. Daarop staan uw persoonlijke gegevens. Hierop staat uw patiëntennummer. Na de inschrijving gaat u naar de polikliniek waar u een afspraak hebt en toont u uw patiëntenpas bij de balie?

Adreswijziging

Adreswijzigingen kunt u doorgeven bij de Inschrijfbalie of per mail: pat.admin@amc.nl.

De weg vinden in het AMC

Om in het AMC niet te hoeven zoeken, is het handig om al vóór uw bezoek te kijken bij ‘waar moet ik zijn’ rechts op deze pagina. U kunt de route naar de polikliniek dan uitprinten. Binnen het AMC wordt de weg overal aangegeven met grijs-gele richtingsborden. Onze medewerkers bij de ingang van het polikliniekgebouw helpen u daar graag op weg.

Wat u meeneemt

Hebt u een afspraak op een van de poliklinieken? Neem dan alstublieft het volgende mee:

  • Uw (geldige) verzekeringspasje;
  • Uw legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, toeristen- of identiteitskaart);
  • De verwijsbrief van uw huisarts of specialist (als het AMC die nog niet heeft);
  • Uw patiëntenpas;
  • Uw medicatielijstje (als u medicijnen gebruikt). Dat lijstje kunt u bij uw eigen apotheek opvragen;
  • Veel patiënten vinden het prettig om een familielid of vriend(in) mee te nemen naar het AMC. Voor ons is dat geen probleem, integendeel.

Rolstoel lenen

In het AMC kunt u gebruikmaken van rolstoelen. Die staan bij de ingang. Na uw bezoek kunt u de rolstoel daar ook weer terugzetten.

Wachttijd op de polikliniek

Meestal lukt het ons om de wachttijden in het AMC vrij kort te houden, maar jammer genoeg niet altijd. Soms worden wachttijden langer doordat er een spoedgeval tussendoor komt, of doordat een onderzoek langer duurt dan verwacht.

Ook als iemand te laat is gekomen, worden wachttijden vaak langer. Daarom vragen u vriendelijk om op tijd van huis te gaan. Houd u er ook rekening mee dat files en slecht weer voor een langere reistijd kunnen zorgen.

Als u niet kunt komen

Kunt u onverwacht niet naar de afspraak komen? Geef het dan zo snel mogelijk door aan de polikliniek. Dan maakt de baliemedewerker direct een nieuwe afspraak met u.

Vervolgafspraak

Misschien vertelt de dokter op de polikliniek u dat er een vervolgafspraak nodig is. Zo’n afspraak kunt u meestal direct na uw bezoek maken bij de balie van uw polikliniek.

Let op!

  1. Om onder poliklinische behandeling te komen in het AMC is altijd een verwijsbrief nodig. In veel gevallen heeft de verwijzer die al naar ons gestuurd. Toch kan het voorkomen dat u deze meekrijgt. Neemt u de verwijsbrief in dat geval altijd mee naar het AMC en geeft deze af bij de inschrijfbalie;
  2. Heeft u een Budgetpoli  afgesloten bij uw verzekering, dan komen in veel gevallen de  kosten van behandeling voor eigen rekening (uitzonderingen, zie uw polisvoorwaarden). Het AMC vraagt u deze kosten vooraf te betalen. U kunt ook kiezen voor een andere zorginstelling die wel is aangesloten bij uw verzekering. Uw verzekeringmaatschappij  kan aangeven welke instellingen aangesloten zijn.  Uw huisarts kan u opnieuw doorverwijzen;
  3. Heeft u geen Nederlandse basisverzekering? Als u een buitenlandse verzekering hebt, vragen wij u een garantieverklaring van uw verzekering  af te geven. Hiermee geeft uw verzekering de garantie dat de kosten betaald worden.  Het AMC vraagt u deze zelf op te vragen bij uw verzekering en aan ons toe te sturen.  Hebt u  helemaal geen ziektekostenverzekering, dan komen de kosten in veel gevallen voor eigen rekening. Het AMC zal u hier vooraf over inlichten en u  vragen deze kosten vooraf te betalen. Hierna  ontvangt u een afspraak. Wilt u hier meer over weten? Bel dan naar telefoonnummer 020-5661777 of mail naar nav@amc.nl.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3090

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

E-mail: fertlab@amc.nl

Schriftelijke correspondentie:
Fertiliteitslaboratorium (Q4)
Centrum Voor Voortplantingsgeneeskunde
Academisch Medisch Centrum
Meibergdreef 9
1100 DD Amsterdam