Geneesmiddelenpoli

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de AMC Geneesmiddelenpoli. Daar kunt u terecht met problemen door of bij het gebruik van geneesmiddelen. De Geneesmiddelenpoli is uniek; het AMC is het enige ziekenhuis in Nederland met zo’n polikliniek.

Wat u bij ons kunt verwachten
Op de Geneesmiddelenpoli gaan we na wat de oorzaken van uw problemen zijn en wat eraan te doen is. Vaak gaat het om problemen die ontstaan door bijwerkingen, door interacties (geneesmiddelen die elkaars werking beïnvloeden), door overgevoeligheid voor geneesmiddelen of door 'polyfarmacie' (het gelijktijdig gebruiken van meerdere medicijnen).

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2694

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Geneesmiddelenpoli
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam