Lifestyle Poli


Uw huisarts, verloskundige of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de Lifestyle Poli van het AMC, onderdeel van de AMC-polikliniek Verloskunde. Bij de Lifestyle Poli kunnen zwangeren met overgewicht - dus met een hoge ‘Body Mass Index’ - terecht voor deskundig advies en begeleiding.

Waarom een Lifestyle Poli?
Overgewicht kan zorgen voor allerlei gezondheidsklachten. Tijdens de zwangerschap zijn vooral hoge bloeddruk en zwangerschapsgerelateerde suikerziekte veelvoorkomende problemen.

Hoe je overgewicht tegengaat weet iedereen: door voldoende te bewegen en gezond te eten. Maar juist tijdens de zwangerschap kan dat extra moeilijk zijn. Want je moet waarschijnlijk ook vaker rust nemen - en voldoende bewegen wordt steeds lastiger.

Bovendien hebben veel zwangeren met overgewicht allerlei praktische vragen over hun zwangerschap en bevalling. Bij de Lifestyle Poli van het AMC ga je met dat soort problemen en vragen aan de slag. Samen met andere zwangere vrouwen en natuurlijk onder deskundige begeleiding.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij de Lifestyle Poli werken we met groepsconsulten. Die zijn erop gericht om je te ondersteunen bij het leiden van een zo gezond mogelijk leven. Tegelijkertijd is je bezoek aan onze poli een ‘gewoon’ bezoek ter controle van de zwangerschap.

Openingstijden

Alle consulten van Lifestyle Poli worden gegeven op donderdagen van 10.30-12.30 uur. Een eventueel echo en/of bloedonderzoek wordt daarvoor of daarna gepland.Voorafgaand aan deze poli wordt er een cursus bewegen in de zwangerschap gegeven door een deskundige van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3400

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Verloskunde
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam