Orthopedie

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing gekregen naar de polikliniek Orthopedie van het AMC. Deze polikliniek behandelt aandoeningen aan het steun- en bewegingsstelsel. De orthopedisch chirurgen van onze afdeling staan voor u klaar om zowel eenvoudige als zeer complexe aandoeningen op het gebied van Orthopedie te verhelpen.

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de diagnose, de mogelijke oorzaken van de klachten, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, mogelijke andere onderzoeken of behandelingen en wat uw vooruitzichten na de behandeling zijn.

Soms is een advies voldoende en soms een operatie. Ongeacht welke behandeling voor u het beste is, altijd zal de afweging samen met u worden gemaakt. De behandeling zelf zal uitvoerig met u besproken worden.

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Het kan voorkomen dat u naar de Gipskamer wordt doorverwezen.


De polikliniek Orthopedie is ook heel actief in wetenschappelijk onderzoek.

Deel dit |

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2551

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Orthopedie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam