Polikliniek Anesthesiologie

Uw specialist heeft u verwezen naar de polikliniek Anesthesiologie van het AMC. Dat is de poli waar de verdoving of narcose wordt besproken, als voorbereiding op uw ingreep. Verdoving houdt in dat het gevoel in een deel van uw lichaam wordt ‘uitgeschakeld’. Narcose betekent dat een anesthesist u helemaal in slaap brengt.

Wat u bij ons kunt verwachten

Bij uw afspraak op de polikliniek Anesthesiologie praat u eerst met de verpleegkundige of doktersassistente. Die controleert uw bloeddruk en neemt met u door welke medicijnen u gebruikt. Ook krijgt u meer uitleg over het waarom van uw bezoek aan deze poli.

Daarna praat u met u een anesthesioloog of assistent, die een goed beeld probeert te krijgen van uw gezondheidstoestand. Hij of zij zal u vragen stellen over uw gezondheid in het algemeen, over ziektes en operaties die u hebt gehad en over uw medicijngebruik. Een belangrijke vraag is ook of u al eerder met verdoving of narcose te maken hebt gehad, en hoe dat voor u was.

Aanvullend onderzoek

Het kan zijn dat de anesthesioloog nog meer gegevens nodig heeft. Dan krijgt u ‘aanvullend onderzoek’, bijvoorbeeld bloedonderzoek of longonderzoek. Er kan ook een hartfilmpje (ECG) of röntgenfoto worden gemaakt. Als alle gegevens bekend zijn, besluit de anesthesioloog welke vorm van verdoving voor u het beste is.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3496

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

E-mail:
Poli anesthesiologie

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Anesthesiologie
Academisch Medisch Centrum

Postbus 22660
1100 DD Amsterdam