Polikliniek Chirurgie

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Chirurgie van het AMC. Op de polikliniek Chirurgie krijgt u deskundig advies. Als u (op een latere datum) wordt geopereerd, wordt ook de operatie daar alvast besproken.
Onze polikliniek Chirurgie werkt samen met het Flevoziekenhuis. In sommige gevallen is het mogelijk op de polikliniek te kiezen waar u geopereerd wilt worden: in het AMC óf in het Flevoziekenhuis.

Kleine ingrepen op de polikliniek
Grote en middelgrote operaties doen we nooit op de polikliniek zelf. U kunt er wel terecht voor kleinere behandelingen. Het gaat dan altijd om een kleine chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van een vetbult of de behandeling van een ingegroeide teennagel.

Na een ingreep op de polikliniek Chirurgie zult u meestal direct naar huis kunnen. Daarom is het verstandig iemand mee te nemen die u kan begeleiden. Nog een handige tip: houd rekening met uw kleding. Die moet makkelijk uit te trekken zijn als u na de ingreep een verband om krijgt.
Meestal zal de chirurg de wond na de ingreep hechten. Het is mogelijk dat u een nog een keer naar de poli terug moet komen voor het verwijderen van de hechtingen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2714 of 020 - 566 3111

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Email


Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Chirurgie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam