Polikliniek DBS bij Parkinson en andere bewegingsstoornissen

U heeft de ziekte van Parkinson, essentiële tremor of dystonie en uw neuroloog heeft u verwezen naar de polikliniek DBS bij Parkinson en andere bewegingsstoornissen. Op deze polikliniek onderzoeken wij of u voor een Diepe hersenstimulatie (DBS of Deep Brain Stimulation) operatie in aanmerking komt.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Daarbij worden vragen gesteld over uw ziektegeschiedenis en wordt neurologisch onderzoek gedaan. Daarbij wordt gekeken of u eventueel in aanmerking komt voor de DBS operatie of dat er wellicht nog andere behandelmogelijkheden zijn.

Verder licht de arts/verpleegkundig specialist u in over de procedure en de risico's van de DBS operatie. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van DBS kunt verwachten.

Spreekuren
Indien u de eerste keer op de polikliniek komt, wordt u gezien op het spreekuur. De afspraak duurt meestal 3 uur.

Indien u geopereerd bent, komt u op het verpleegkundig DBS spreekuur en wordt u gezien door de verpleegkundig specialist/consulent. Het consult duurt 30 minuten.

Iedere werkdag wordt een telefonisch spreekuur gehouden; indien u voor 12.00 uur belt met 020-5662500 wordt u in de middag teruggebeld.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een arts-assistent (specialist in opleiding) of een verpleegkundig specialist u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

De polikliniek Deep Brain Stimulation (DBS) bij patiënten met de Ziekte van Parkinson en andere bewegingsstoornissen is een onderdeel van de polikliniek Neurologie.

Contact

Telefoonnummer
020 – 566 2500

Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Overlegnummer huisarts/specialist
020 - 566 2044
020 - 566 8909

Spoednummer
020 566 9111, dienstdoende sein 59302

Schriftelijke correspondentie
Polikliniek Neurologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Faxnummer polikliniek
020 - 566 9217