Polikliniek Dermatologie/SNIP

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de AMC-polikliniek Dermatologie (huidziekten). Bij de polikliniek Dermatologie kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van diverse huidaandoeningen.

Welke patiënten we behandelen
De dermatologen (huidartsen) van onze polikliniek behandelen onder meer:

 • acné
 • eczeem
 • moedervlekken
 • pigmentstoornissen
 • wondroos
 • psoriasis
 • huidkanker
 • wratten
 • schimmelinfecties
 • galbulten
 • bloedvatwand-ontsteking (vasculitis)

U kunt ook naar onze polikliniek zijn doorverwezen voor een cosmetische behandeling, zoals het verwijderen van spataderen.

SNIP
Onderdeel van onze poli is de Sectie Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP). De SNIP is als enig instituut in Nederland gespecialiseerd in het behandelen van pigmentstoornissen, zoals vitiligo. Een andere deskundigheid van de SNIP is het verhelpen van wijnvlekken met lasertechnieken.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw huidaandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Geslachtsziekten
Vanouds vallen ook geslachtsziekten onder de afdeling Dermatologie. Onze AMC-dermatologen behandelen patiënten met seksueel overdraagbare aandoeningen - zoals gonorroe, chlamydia en syfilis - op de SOA-polikliniek van de GGD Amsterdam.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Meedoen aan onderzoek

Er zijn vaak lopende onderzoeken om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. Uw hulp is daarbij essentieel. U kunt gevraagd worden om deel te nemen of u kunt, eventueel in overleg met uw huisarts of dermatoloog, zelf aangeven mee te willen doen in een onderzoek.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2530

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Dermatologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam