Polikliniek Diëtetiek

Uw AMC-specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Diëtetiek. De diëtisten die daaraan verbonden zijn, werken op verschillende plekken in het AMC. Ze zijn gespecialiseerd in voedings¬problemen die voorkomen bij de patiënten van ‘hun’ afdeling of polikliniek.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de diëtist krijgt u uitgelegd wat de reden van uw voedingsproblemen is. De diëtist legt ook uit hoe ze te maken hebben met uw gezondheidsklachten. U krijgt verder informatie over de vermoedelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en mogelijkheden om de problemen aan te pakken. De diëtist stelt een dieetadvies samen dat past bij de persoon die u bent en bij uw medische situatie.

Wie we helpen
De polikliniek Diëtetiek ondersteunt voornamelijk chronisch zieken en patiënten met kauw- en slikproblemen, cystic fibrosis (taaislijmziekte), oncologische aandoeningen, erfelijke stofwisselingsziekten en ALS. Jaarlijks verzorgen de diëtisten ruim 12.000 consulten op de verpleegafdelingen en ruim 6000 consulten op de polikliniek.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 9111

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Diëtetiek
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam