Polikliniek Endocrinologie en Metabolisme

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Endocrinologie en Metabolisme van het AMC. Bij onze polikliniek kunt u terecht voor onderzoek en behandeling op het gebied van hormonen en de werking daarvan in het lichaam.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Wie we behandelen
De endocrinoloog behandelt patiënten met aandoeningen aan één of meer organen die hormonen produceren, zoals de schildklier, bijnieren, hypofyse en alvleesklier. Endocrinologen kunnen u helpen bij uiteenlopende aandoeningen, waaronder:

  • diabetes (suikerziekte)
  • bijnierziektes
  • (bij)schildklierziektes
  • acromegalie ('reuzengroei')
  • ziekte van Cushing
  • erfelijke stofwisselingsziekten

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2694

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Endocrinologie en metabolisme
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam