Polikliniek Hartfalen

Uw cardioloog of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Hartfalen van het AMC. Onze polikliniek maakt deel uit van de AMC-polikliniek Cardiologie.

Als u hartfalen hebt, is uw hart niet in staat om voldoende bloed en zuurstof door uw lichaam rond te pompen. Dat leidt tot lichamelijke klachten. De polikliniek Hartfalen probeert die klachten te verminderen, of liever nog: te voorkomen.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek proberen we uit te zoeken wat er bij u aan de hand is. De polikliniek begeleidt u vervolgens op verschillende manieren. Vaste bestanddelen van die begeleiding zijn:

  • een aangepast dieet (met vooral beperkt natriumgebruik)
  • het voorkómen van ‘vochtoverbelasting’
  • doeltreffende medicijnen
  • de verbetering van uw conditie met een bewegingsprogramma

Meer over onze poli
De polikliniek Hartfalen in het AMC was een van de eerste hartfalen-poliklinieken in Nederland. Ons hartfalenteam bestaat uit drie cardiologen en drie hartfalen-verpleegkundigen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Contactpersoon:
Tonny Veelenturf

Telefoonnummer:
020 - 566 8130

Sein:
51951 (via de centrale: 020 - 566 9111)

Spoed:
Maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur

Buiten deze tijden is de Eerste Harthulp bereikbaar voor spoedgevallen op telefoonnummer 020 - 566 5700

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Hartfalen
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam