Polikliniek Infectieziekten


Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Infectieziekten van het AMC. Onze polikliniek maakt deel uit van AMC-polikliniek Inwendige Geneeskunde. Bij de polikliniek Infectieziekten kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van een groot aantal infectieziekten.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Andere infectieziekten
Naast de behandeling van gewone infectieziekten is het AMC ook gespecialiseerd in de behandeling van hiv en tropische infectieziekten. Om de best mogelijke diagnoses en behandeling te kunnen garanderen, hebben we die in aparte poliklinieken ondergebracht.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2694

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Infectieziekten
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam