Polikliniek Interne Geneeskunde


Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Interne Geneeskunde van het AMC. De artsen die hier werken zijn internist. Zij kunnen u helpen bij ziekten van inwendige organen, zoals de nieren, het hart, de longen, de schildklier, bloed en bloedvaten, de maag en de darmen. Ook ziekten van de stofwisseling behoren tot het werkterrein van de internist. Denkt u bijvoorbeeld aan suikerziekte, bloedstollingstoornissen of een verminderde afweer. 

Ook voor onbegrepen klachten
Verder kan de internist u helpen bij allerlei lichamelijke klachten waarvan de oorzaak nog onbekend is. Voorbeelden zijn:

  • koorts
  • buikpijn
  • onbegrepen gewichtsverlies
  • aanhoudende moeheid

Wat u bij ons kunt verwachten
Tijdens uw bezoek aan onze polikliniek zal de internist u heel uitgebreid onderzoeken om achter de oorzaak van uw klachten te komen. Is die oorzaak duidelijk geworden, dan krijgt u een behandeling voorgeschreven. Bijvoorbeeld met medicijnen. Soms is er eerst meer onderzoek nodig, bijvoorbeeld bloed- of röntgenonderzoek.

Onze internisten worden bijgestaan door gespecialiseerde verpleegkundigen, zoals de diabetes(suikerziekte)verpleegkundige.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2694

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Interne Geneeskunde
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam