Polikliniek Klinische Genetica

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Klinische Genetica (ook bekend als Erfelijkheidsadvisering) van het AMC. Op deze polikliniek geven we informatie over de erfelijkheid van uw aandoening of een aandoening in uw familie.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan onze polikliniek spreekt u met een arts of genetisch consulent. Hem of haar kunt u alle vragen voorleggen die u over de aandoening hebt. U krijgt ook meer te horen over de kans dat de aandoening erfelijk is. Hier kunt u nog meer lezen over het verloop van uw afspraak.

Samenwerking met andere afdelingen
De polikliniek Klinische Genetica werkt nauw samen met diverse andere afdelingen van het ziekenhuis, waaronder de afdelingen Cardiologie (polikliniek Cardiogenetica), Maag-, Darm- en Leverziekten en Gynaecologie.
Diagnostisch onderzoek bij kinderen met aangeboren afwijkingen en/of een verstandelijke handicap wordt meestal gedaan op de kinderpolikliniek Klinische Genetica. Voor pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD) kunt u terecht bij het PGD-team van het AMC.

Brede dragerschapstest voor paren met kinderwens
Vanaf 1 mei kunnen paren met een kinderwens zich via het AMC laten testen op dragerschap van 50 ernstige erfelijke ziekten. Op de speciale website dragerschapstesten.nl kunt u meer lezen over de dragerschapstest.

Voor het onderzoek ten behoeve van patiënten beschikt de afdeling Klinische Genetica over twee laboratoria: het DNA-diagnostiek laboratorium en het chromosomenlaboratorium.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 5281

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur

E-mailadres:
Klinische Genetica

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Klinische Genetica
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam